Reklam Alanı - 1

2022 Önemli Duyurular

Başlatan Admin, 30 Aralık 2021, 15:25:02

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Admin

İçişleri Bakanlığı PCR Test Zorunluluğu Konulu Yazı 15.01.2022

http://haber.webdeogren.com/icisleri-bakanligi-pcr-test-zorunlulugu-konulu-yazi-15-01-2022.html


Admin

ÖĞRETMEN EĞİTİMLERİNDE ÖĞRETMEN BİLİŞİM AĞI YARIYIL TATİLİNDE KULLANIMA HAZIR

Millî Eğitim Bakanlığı, 22 Ocak-6 Şubat tarihlerindeki iki haftalık yarıyıl tatilinde öğretmenlere isteğe bağlı kapsamlı eğitim programı hazırladı. MEB, bu kapsamda yeni bir dijital platform oluşturdu ve ÖBA'yı (Öğretmen Bilişim Ağı) ilk kez yarıyıl tatilinde uygulayacak. Öğretmenler 24 Ocak-04 Şubat tarihleri arasında kendileri için hazırlanmış olan hizmet içi eğitim faaliyetlerine ÖBA (Öğretmen Bilişim Ağı) üzerinden katılabilecekler. Seminerlere katılım isteğe bağlı olacak. Seminerler, belirtilen tarih aralığında sürekli yayında olup internet bağlantısı olan herhangi bir yerden katılım sağlanabilecek.

Seminerlere ÖBA platformu www.oba.gov.tr dan giriş yapılacak. Öğretmenler MEBBİS ya da e-Devlet şifreleri ile sisteme giriş yaparak sunulan eğitim konularından birine ya da isterlerse daha fazlasına katılabilecekler. Seminerleri tamamlayan öğretmenlere "seminer katılım belgesi" MEBBİS hizmet içi eğitim modülünden e-sertifika olarak verilecek.
 
Bu dönemde erişime dokuz farklı konuda eğitim imkânı sağlandı: Fikrî ve Sınai Mülkiyet Hakları Eğitimi, İklim Değişikliği ve Çevre Eğitimi, İlk Yardım Eğitimi, Kütüphane Organizasyonu ve Kullanımı Eğitimi, İngilizce Dil Sistemi Öğretim Becerilerinin Geliştirilmesi Eğitimi, Geçici Koruma Statüsündeki Çocuklara Yönelik Rehberlik Hizmetleri Eğitimi, Geçici Koruma Statüsündeki Çocuklarla Psikolojik Danışma Becerileri Eğitimi, Dijital Becerilerin Geliştirilmesi Eğitimi ve Etkinlik Temelli Ders Tasarımı Eğitimi.
 
Konu ile ilgili bir değerlendirme yapan Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer şunları söyledi: "Daha önce de açıkladığım gibi bu dönem odaklandığımız konuların başında öğretmenlerimizin mesleki ve kişisel gelişimlerinin çok boyutlu desteklenmesi yer almaktadır. Bu kapsamda çok boyutlu adım atıyoruz. Bu attığımız adımların sonuçlara olumlu yansımasını görmekten mutluluk duyuyorum. 2021 yılında düzenlediğimiz eğitimlere katılan öğretmen sayımız 2020 yılına göre %134 artarken bu artışla son on yılın en yüksek kişi başı eğitim saatine ulaşmış olduk. Buna göre öğretmen başına eğitim saati, 2020 yılında 41,6 saat iken bu oran 2021 yılında %125 artışla 93,4 saate ulaştı. Bu süreçleri başarı ile yürüten Öğretmen Yetiştirme Genel Müdürlüğümüze çok teşekkür ediyorum."

Özer, 2022 yılında öğretmenlerin uzaktan eğitimde eğitim seçeneklerini zenginleştirmek için Öğretmen Bilişim Ağı'nı (ÖBA) kurduklarını belirterek bu platformun ilk kez 24 Ocak-4 Şubat 2022 tarihleri arasındaki iki haftalık yarıyıl tatilinde kullanılacağını ifade etti.


https://www.meb.gov.tr/ogretmen-egitimlerinde-ogretmen-bilisim-agi-yariyil-tatilinde-kullanima-hazir/haber/25069/tr


Admin

BAKAN ÖZER'DEN TÜM ÖĞRETMENLERE BAŞARI BELGESİ

Millî Eğitim Bakanlığı, 6 Eylül 2021 tarihinden itibaren şu ana kadar okulları kesintisiz haftada beş gün yüz yüze açık tutmak için yoğun çaba sarf etti. Bir hafta sonra başlayacak yarıyıl tatili öncesi Mahmut Özer'den jest geldi.

Bakan Özer, bu süreçte büyük fedakârlık gösteren tüm öğretmenlere ve idari kadroya başarı belgesi gönderdi. Konuyla ilgili bir açıklama yapan Bakan Özer şunları söyledi: "Yaklaşık bir buçuk yıllık uzaktan eğitimden sonra tüm sınıf seviyelerinde haftada beş gün yüz yüze eğitime geçebilmek, gerçekten kararlı adımlar ve kurallara titizlikle riayet edilmesini gerektiriyordu. Öğretmenlerimiz, öğrencilerini; öğrencilerimiz, okullarını ve arkadaşlarını özlediler. Büyük bir kavuşma gerçekleşti. Geliştirdiğimiz sistem ile süreci tüm paydaşlarımızla başarılı bir şekilde yönettik. Bu sürecin en büyük kahramanları, öğretmenlerimiz oldu. Maskelerle ders anlattılar. Ayrıca öğretmenlerimizin aşılanma oranları, ülkemizdeki ortalama oranların çok üzerinde seyrettiği gibi kıta Avrupa'sındaki çoğu ülke öğretmenlerinin aşılanma oranlarının da üzerine çıktı. Bu süreçte öğretmenlerimiz, okullarda kuralların uygulanmasında da çok titiz davrandılar. Ayrıca idari personelimiz de sürece çok önemli katkıda bulundu. Hep birlikte topluma salgın ortamında en güvenli ortamın okullar olduğunu, okulların en son kapanacak yerler olduğunu göstermekten büyük mutluluk duyuyoruz. Bakanlık olarak tüm öğretmenlerimiz ve idari personelimize okullarımızın yüz yüze eğitime devam etmesindeki kararlı duruşları, sorumlulukları paylaşmaları ve emekleri nedeniyle teşekkür etmek için başarı belgesi düzenleyerek ilettik. Tüm çalışma arkadaşlarımı kutluyorum."

http://www.meb.gov.tr/bakan-ozerden-tum-ogretmenlere-basari-belgesi/haber/25070/tr


Admin

Memur ve Memur emeklisine verilecek olan % 2.5 olan zam oranı meclis genel kurulunda kabul edildi.

Resmi gazetede yayımlanmasının ardından farklar yapılacak.


Admin

MEB: Okul Aile Birliği Yönetmeliği Kantin ve benzeri yerlerin Kiralama Sözleşmesi kapsamında kiraya verilen yerlerde bulunan işletmelerin Elektrik, Su ve Isınma Durumlarını belirlemek için http://meb.ai/E6mTBU adresinde oluşturulan formun 20.01.2022 Saat 12:00'a kadar doldurulması...


Admin

2022 YILI BİLSEM ÖĞRETMEN SEÇME VE ATAMA KILAVUZU YAYIMLANDI

Bilim ve sanat merkezlerine öğretmen alımı amacıyla hazırlanan "2022 Yılı BİLSEM Öğretmen Seçme ve Atama Kılavuzu" ve kontenjanlar yayımlanmıştır.
Bakanlığımıza bağlı bilim ve sanat merkezlerinin (BİLSEM) öğretmen ihtiyacının karşılanmasına yönelik öğretmen alımı yapılacaktır.
Başvuru ve onay işlemleri 24-28 Ocak 2022 tarihleri arasında http://mebbis.meb.gov.tr  adresinden yapılacaktır. 
Başvuruda bulunacak öğretmenlerin; MEBBİS e-Personel Modülündeki öğrenim, hizmet durumu ve benzeri bilgilerine ilişkin eksiklikleri gidermek veya yanlışlıkları düzeltmek amacıyla başvuruda bulunmaları hâlinde gerekli işlemler il/ilçe millî eğitim müdürlüklerince atama takviminde belirtilen başvuru ve onay sürecinden önce gerçekleştirilecektir.
Öğretmen seçme ve atama sürecine ilişkin iş ve işlemlerin kılavuzda yer alan hükümler doğrultusunda yapılması gerekmektedir. 
 
"2022 Yılı Bilim ve Sanat Merkezlerine Öğretmen Seçme ve Atama Kılavuzu"nu indirmek için tıklayınız.

"2022 Yılı Bilim ve Sanat Merkezleri Öğretmen Seçme ve Atama Kılavuzu Kontenjanları"nı indirmek için tıklayınız.


Admin

AÖF ücretleri yatmıştır.


Admin

Başarı Belgesi Görüntüleme.

MEBBİS
E-Personel
Raporlar
Toplu Başarı Belgesi

+ Kişisel MEBBİS-ödül kaydı bölümüne de işlenmiştir.


Admin

Bakan Özer'in talimatıyla MEBBİS üzerinden gönderilen Başarı Belgeleri , merkez ve taşra teşkilatı ile örgün ve yaygın eğitim kurumlarında görev yapan başta öğretmen ve eğitim yöneticileri olmak üzere Milli Eğitim Bakanlığına bağlı kurumlarda çalışan memur, hizmetli, şoför ve diğer bütün personele verildi.


Admin

2022 Yeni Katsayılarla Ocak-Temmuz Kadrolu ve Sözleşmeli Öğretmenlerin Ek Ders Ücretleri

http://haber.webdeogren.com/2022-yeni-katsayilarla-ocak-temmuz-kadrolu-ve-sozlesmeli-ogretmenlerin-ek-ders-ucretleri.html


Admin

2022 Yeni Katsayılarla Ocak-Temmuz MEB ve ÖSYM Sınav Ücretleri

http://haber.webdeogren.com/2022-yeni-katsayilarla-ocak-temmuz-meb-ve-osym-sinav-ucretleri.html


Admin

Öğrenci Sosyal ve Kişilik Hizmetleri Ücreti Hangi Öğretmenlere Ödenir?

http://haber.webdeogren.com/ogrenci-sosyal-ve-kisilik-hizmetleri-ucreti-hangi-ogretmenlere-odenir.html


Admin

Hazine ve Maliye Bakanlığı GİB Yeni Gelir Vergisi Muafiyetine ilişkin Örnek Uygulamaları da İçeren Gelir Vergisi Tebliğini Resmi Gazetede Yayınladı


Admin

Personel Genel Müdürlüğü 6. Dönem Toplu Sözleşme Konulu Yazı 27.01.2022

http://haber.webdeogren.com/personel-genel-mudurlugu-6-donem-toplu-sozlesme-konulu-yazi-27-01-2022.html


Admin

YENİ DUYURU - (02.02.2022) - İLKÖĞRETİM KURUM MÜDÜRLÜKLERİNİN DİKKATİNE !

2021-2022 Bilim ve Sanat Merkezleri Öğrenci Tanılama ve Yerleştirme işlemleri kapsamında gerçekleştirilmesi planlanan ön değerlendirme uygulaması giriş belgeleri Bakanlığımızca gönderilecek resmi yazı doğrultusunda ileri bir tarihte yayımlanacaktır.

e-Okul Yönetim Bilgi Sistemi'nden yayımlanacak olan giriş belgeleri;

1-Ön değerlendirme uygulaması

2-Bireysel değerlendirme uygulaması isimleriyle yayımlanacaktır.



Benzer Başlıklar (5)

YASAL UYARI

Sitemizde yayınlanan içeriklerin büyük bir kısmı sitemize ait yada içerik sahiplerinin izinleri alınmış veya kaynak gösterilerek yayınlan içeriklerdir. Telif Hakları Yasasına uymadığını düşündüğünüz içerikleri bildirmeniz halinde incelenip 7 gün içinde silinecektir. Sitemizin içeriklerinin de izinsiz veya kaynak gösterilmeden yayınlanması yasaktır.

2012 @ Tüm Hakları Saklıdır.