Reklam Alanı - 1

Okul Kaygısının Çözümü Ebeveynlerde

Başlatan habibocak, 22 Haziran 2019, 22:48:28

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Admin

CEYDA KARAASLAN

1 milyonu aşkın çocuk 28 Eylül'de ilkokula başlıyor. Okul kaygısının ancak aile yardımıyla aşılabileceğini belirten uzmanlar "Ona kendi okul anılarınızı anlatın. Okulun eğlenceli olduğunu hissettirin" diyor

2015-2016 Eğitim-Öğretim yılının ilk ders zili 28 Eylül Pazartesi günü çalacak. 18 milyon öğrenci ders başı yapacak. Bu yıl yaklaşık 1 milyon 136 bin öğrenci ilkokula başlayacak. İlkkez okula başlayan çocuklarda ailenin artık onu istemediği ya da yanlış bir şey yaptığı için ceza olarak okula bırakıldığı algısının gelişebildiğini vurgulayan uzmanlar okul kaygısının ebeveynlerle birlikte aşılabileceğini belirtiyor. Bunun için okulun güzel ve güvenli bir yer olduğu çocuklara iyi anlatmak gerekiyor. Pedagoglar ebevynlerin kendi okul anılarını anlatarak çocuklarının ilgsini çekebileceklerini söylüyor. Okuldan korkan çocuğa aşırı baskı yapmak ve öğretmenle korkutmanın ileride bedensel sorunlara bile neden olabileceği konusunda uyaran uzmanlar okul kaygısını yenmek için şu önerilerde bulunuyor: 

AŞAMA AŞAMA ALIŞTIRIN: Okulda bulunma süresi, örneğin bir saatle başlanıp yavaş yavaş uzatılabilir. Ayrıca ilk günlerde anne ya da babanın okulda bekleme süresi de her gün azaltılmalı. 

KARARLILIK GÖSTERİN: Okula gitmesi konusunda kararlı olun, sınıfa girmese bile okul bahçesine girmesi sağlayın. Okula gitmemesine izin verilirse süreci başarıyla atlatmak mümkün olmaz.

ALIŞVERİŞ YAPIN: Çocukların istek ve motivasyonunu arttırmak için okul açılmadan önce birlikte yapılacak ufak okul alışverişleri, yeni defterler, kalemler onları heyecanlandırabilir ve okula başlama isteklerini arttırabilir. 

OKULU DOĞRU ANLATIN: Okulun yeni bilgiler edinirken değişik oyunlar oynayabileceği ve yeni arkadaşlar edinebileceği bir yer olduğunu hatırlatın. 


OLUMSUZ ELEŞTİRİ GELECEĞİNİ DE ETKİLİYOR


DÜZENLİ ÇALIŞMAYA ALIŞTIRIN: Okul hayatında başarılı olmak için çocukların düzenli çalışma alışkanlığına sahip olması gerekiyor. Okul dönemine işi sıkı tutarak başlamak verimin düşmesini önleyerek kaygıyı azaltıyor. 

KIYAS YAPMAYIN: Diğer çocuklarla kıyaslanmayan, yalnızca kendi yeterliliği üzerinde durulan çocukların akademik hayattaki özgüvenleri daha çok gelişiyor. Bu nedenle çocuğunuzu başkalarıyla kıyaslayan cümleler kurmayın. 

ÇANTASINA ÖZEL ŞEYLER BIRAKIN: Beslenme veya okul çantasına onu yüreklendirecek özel şeyler koyun. Bu bir aile fotoğrafı, sevdiği bir obje hatta çiçek bile olabilir. 

BASİT SORUMLULUKLAR VERİN: Okul çantasını düzenleme, ders çalışma planı yapma ya da çalışma alanı hazırlama gibi basit sorumluklar vermek çocuğun okulla daha sıkı bağ kurmasını sağlayacaktır. 

SABAH



Benzer Başlıklar (5)

YASAL UYARI

Sitemizde yayınlanan içeriklerin büyük bir kısmı sitemize ait yada içerik sahiplerinin izinleri alınmış veya kaynak gösterilerek yayınlan içeriklerdir. Telif Hakları Yasasına uymadığını düşündüğünüz içerikleri bildirmeniz halinde incelenip 7 gün içinde silinecektir. Sitemizin içeriklerinin de izinsiz veya kaynak gösterilmeden yayınlanması yasaktır.

2012 @ Tüm Hakları Saklıdır.