Reklam Alanı - 1

Çocuklar Tablet Değil Sokak İstiyor

Başlatan habibocak, 24 Haziran 2019, 12:06:12

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Admin

23 Nisan'a özel yapılan bir araştırma çocukların tablet başında değil dışarıda vakit geçirmeyi sevdiğini ortaya koydu. Katılımcıların yüzde 64'ü çocuklarını en çok eğlendiren aktivenin dışarda oyun oynamak olduğunu söyledi

CEYDA KARAASLAN

Türkiye'nin en büyük online araştırma şirketlerinden biri 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı için "Çocuk ve Teknoloji" başlığıyla bir araştırma yaptı. 2 bin 22 kişinin katıldığı araştırma sanılanın aksine çocukların tablet ya da akıllı telefonlarla değil, sokakta oynamak istediğini ortaya koydu. Katılımcıların yüzde 64'ü çocuklarını en fazla eğlendiren aktivitenin akranlarıyla dışarıda oyun oynamak olduğunu söyledi. Yüzde 53'ü bu soruya çizgi film izlemek, yüzde 46'sı ise evde oyun oynamak yanıtını verdi. Çocuklarını en çok eğlendiren aktivitenin bilgisayar ya da tablette oyun oynamak yanıtını verenlerin oranı ise yüzde 40'ta kaldı. 1-11 Nisan 2019 tarihleri arasında online araştırma şirketi DORinsight yaptığı araştırmanın diğer sonuçları ise şöyle:

ZAMAN KONTROLLÜ DENETİM

2 SAAT DERS 2 SAAT OYUN: Katılımcıların yüzde 39'u çocuklarının günde 2 saat çalıştığını, yüzde 33'ü 1 saat, yüzde 15'i 3 saat, yüzde 6'sı 3 saat üzeri, yüzde 7'si ise hiç ders çalışmadığını dile getirdi. Çocuklarının günde kaç saat oyun oynadığı sorulduğunda katılımcıların yüzde 34'ü 2 saat yanıtını verirken, yüzde 29'u 1 saat, yüzde 18'i 3 saat üzeri, yüzde 15'i 3 saat, yüzde 4 ü ise hiç oynamadığını belirtti.

TEKNOLOJİYLE 1-2 SAAT: Katılımcıların yüzde 47'si çocuklarının teknoloji ürünleriyle günde 1 saat vakit geçirdiğini, yüzde 33'ü 2 saat, yüzde 9'u 3 saat, yüzde 8'i 3 saat ve üzeri, yüzde 3'ü de hiç vakit geçirmediğini söyledi.

EBEVEYNLER BİLİNÇLENDİ

YÜZDE 81'İ İZİN VERİYOR: Katılımcıların yüzde 81'i çocukların teknoloji ürünleriyle vakit geçirmesine izin verirken yüzde 15'i sadece tatil dönemlerinde izin verdiğini belirtti. Yüzde 63'ü çocukları için ders ve oyun oynama saatleri belirlerken yüzde 6'sı belirlemediğini, yüzde 21'i günden güne farklılık gösterdiğini, yüzde 10'u ise kendisinin karar verdiğini söyledi.

İNTERNET KONTROL ALTINDA: Ebeveynlerin yüzde 92'si çocuklarının internet kullanımını denetlediğini belirtti. Katılımcıların yüzde 94'ü bilgisayar oyunlarının zararlı olup olmadığını da kontrol ediyor. Katılımcılara çocukların bilgisayar oyunları ve bilgisayar teknolojileriyle vakit geçirmesini gelecek için nasıl değerlendirdikleri sorulduğunda yüzde 47'si dijital çağda geleceği için faydalı olacağını, yüzde 33'ü gelişimini olumsuz etkileyeceğini yüzde 16'sı ise zihinsel gelişimini olumlu etkileyeceğini söyledi.

YEMEKTE TABLET VAR: Katılımcıların yüzde 88'i çocukların yemek yemeleri için tablet ya da telefon kullanımını faydalı bulmadığını, yüzde 12 ise faydalı bulduğunu aktardı. Buna rağmen katılımcıların yüzde 32'si çocuklarının yemek yerken tablet kullandığını dile getirirken, yüzde 68i ise yemek yerken tablet kullanmadığını belirtti.

 

Sabah



Benzer Başlıklar (4)

YASAL UYARI

Sitemizde yayınlanan içeriklerin büyük bir kısmı sitemize ait yada içerik sahiplerinin izinleri alınmış veya kaynak gösterilerek yayınlan içeriklerdir. Telif Hakları Yasasına uymadığını düşündüğünüz içerikleri bildirmeniz halinde incelenip 7 gün içinde silinecektir. Sitemizin içeriklerinin de izinsiz veya kaynak gösterilmeden yayınlanması yasaktır.

2012 @ Tüm Hakları Saklıdır.