Reklam Alanı - 1

Kitap Okumayı 5 Adımda İlgi Çekici Hale Getirin

Başlatan habibocak, 24 Haziran 2019, 12:01:03

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçiler konuyu incelemekte.

Admin

Kitap okumak çocukların kazanması gereken önemli alışkanlıkların başında geliyor. Bu konuda ailelere ve öğretmenlere önemli bir sorumluluk düşüyor. 5 adımda kitap okumayı çocuklar için ilgi çekici hale getirebilirsiniz...

Kişisel bir kitaplık oluşturmalarını sağlayın: Öncelikle mutlaka bir  kütüphaneninizin olması gerekiyor. Çocukların kitap okumayı sevmesi ve kitap okuma alışkanlığı kazanmaları için sizin de onlara rol model olmanız oldukça önemli. Kitaplığınızda kendi kitaplarınızın yanı sıra çocuğunuz için de bir bölüm ayırın ve o bölümde sadece ona ait olan kitapları düzenlemesini sağlayın. Ona ait olan özel alanın kitaplara olan ilgisini artırdığını göreceksiniz.

Kitapları belli sıralarda okumasını önerin: Kitap okumayı seven bir yetişkin için merakla beklediği bir kitap heyecan yaratır ve okuma isteğini artırır. Aynı yöntemi çocuklarda da uygulayın. En sevdiği kitap türünü ayırt edebilmesi için tüm türleri yavaş yavaş tanımasını sağlayın. Böylece ilgisini çeken kitapları okuma heyecanını tadacak ve kitap okumak çocuğunuz için ilgi çekici hale gelmeye başlayacak.

Sevdiği bir yazarla tanıştırın: Çocukların sevdiği bir yazarla tanışmasını sağlayın. Yazarların imza günleri ve kitap fuarları bunun için en uygun fırsat. Çocuklarınızı sevdiği yazarlarla tanıştırırsanız onların yazara ve kitaplara olan ilgisini artırmaya yardımcı olacaksınız.

Çocukları kitap fuarlarına ve sahaflara götürün: Kitap fuarları ve sahaflarda çocuklar için birçok farklı türde kitabı uygun fiyata bulabiliyorsunuz. Ayrıca buralarda çocukların kitapları inceleme şansı oluyor ve özellikle kitap fuarında satın alınan kitaplarla birlikte verilen küçük hediyeler oldukça ilgilerini çekiyor. Kitap fuarlarına ve sahaflara çocukları götürerek onların kitapları incelemesini ve kitaplara ilgilerinin artmasını sağlayabilirsiniz. Bu alışkanlığı kazandıktan sonra onların bu etkinlikler için ne kadar hevesli olduklarına inanamayacaksınız.

Kitap okuma saatleri yapın: Gün içinde belli zamanları kitap okumaya ayırın. Bu konuda onlara örnek olun. Çocuğunuzla birlikte kitap okumak onların kitap okuma alışkanlığı kazanmalarına ve kitaplara olan ilgilerini artırmaya yardımcı olacak. 

Zeynep BALİÇ   

 

Milliyet



Benzer Başlıklar (4)

YASAL UYARI

Sitemizde yayınlanan içeriklerin büyük bir kısmı sitemize ait yada içerik sahiplerinin izinleri alınmış veya kaynak gösterilerek yayınlan içeriklerdir. Telif Hakları Yasasına uymadığını düşündüğünüz içerikleri bildirmeniz halinde incelenip 7 gün içinde silinecektir. Sitemizin içeriklerinin de izinsiz veya kaynak gösterilmeden yayınlanması yasaktır.

2012 @ Tüm Hakları Saklıdır.