Reklam Alanı - 1

2021 Aday Öğretmenlik Süreci, Formlar, Sık Sorulan Sorular ve Cevapları

Başlatan Admin, 27 Aralık 2020, 21:32:53

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Admin

Genel Açıklama

Mahalli olarak düzenlenen Aday öğretmen yetiştirme hizmetiçi eğitim faaliyetleri Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürlüğü bünyesinde düzenlenen merkezi hizmetiçi eğitim programları ile yürütülecektir.

Aday öğretmen yetiştirme sürecinde adaylığı kaldırılan öğretmenlerin eğitimlerinde kullanılan toplamda 12 adet form, 3 adet forma dönüştürülmüştür.
Formlar dijitalize edilerek MEBBİS (Milli Eğitim Bakanlığı Bilişim Sistemi) sistemi üzerinden Aday Öğretmen Performans Değerlendirme Modülü'nde çevrimiçi olarak doldurulmasına imkân tanınmıştır.

Aday öğretmen yetiştirme programı uzaktan eğitim seminerleri çevirimiçi olarak EBA'dan erişime açılmıştır.

Ulusal ve uluslararası mesleki gelişim programları aday öğretmen yetiştirme programı eğitim kursları adı altında çevrimiçi olarak açılmıştır.
Bakanlığımızca 01 Ocak 2020 tarihi itibariyle ataması yapılan ve göreve başlayan aday öğretmenler ile bu tarihten önce ataması yapılan ve göreve başlayanlardan daha önce adaylık eğitimlerine hiç katılmayan aday öğretmenlerin adaylık kaldırma sınavını hiç almamış aday öğretmenler Ek-1 program doğrultusunda merkezi olarak düzenlenecek "Aday Öğretmen Yetiştirme Uzaktan Eğitim Semineri" ve Aday Öğretmen Yetiştirme Uzaktan Eğitim Kurslarını tamamlamaları,

Adaylık Kaldırma Sınavına katılarak başarılı olan ve Aday Öğretmen Yetiştirme Programı'nı tamamlamamış, eksik eğitimleri olan öğretmenlerin Ek-4 denklik tablosuna göre eksik kalan eğitimlerini merkezi olarak düzenlenecek "Aday Öğretmen Yetiştirme Uzaktan Eğitim Semineri" hizmetiçi eğitim faaliyetine başvurarak tamamlamaları

Adaylık Kaldırma Sınavına katılmamış, Aday Öğretmen Yetiştirme Programı'nı tamamlamamış, eksik eğitimleri olan öğretmenlerin Ek-4 denklik tablosuna göre eksik kalan eğitimlerini güncellenen Ek-1 programa göre merkezi olarak düzenlenecek hizmetiçi eğitim faaliyetlerine başvuruda bulunarak tamamlamaları,

Adaylık Kaldırma Sınavına katılmamış, adaylık eğitimlerini tamamlamış öğretmenlerin güncellenen Ek-1 Aday Öğretmen Yetiştirme Programı eğitimlerinden muaf tutulması, ancak adaylık kaldırma sınavı güncellenen yeni programa göre yapılacağından sınava katılacak bu öğretmenlerin istemeleri hâlinde güncellenen Ek-1 programda yer alan hizmetiçi eğitim faaliyetlerine başvuruda bulunarak katılması gerekmektedir.

Adaylık Kaldırma Sınavına katılmış ancak başarılı olamamış aday öğretmenler

Eğitimlerini tamamlamış olanlar eğitimlerden muaf olarak tekrar Adaylık Kaldırma sınavına katılacaktır.

Eksik eğitimi olanlar Ek-4 denklik tablosuna göre eksik kalan eğitimlerini tamamlayarak Adaylık Kaldırma sınavına katılacaktır.

Ek-1 Aday Öğretmen Yetiştirme Programı ve Ek-2 Uyum Programı'nda yer alan ve Bakanlığımızca merkezi olarak düzenlenen uzaktan eğitim kurslarına katılan ve başarılı olanların bu eğitimlerini yapmış sayılmaları,

Özel Öğretim Kurumlarında Adaylığı Kaldırılan ve "Uyum Programı"nı tamamlayan öğretmenlerin güncellenen Ek-2 Uyum Programı'ndan muaf tutulması,

Özel Öğretim Kurumlarında Adaylığı Kaldırılan ve "Uyum Programı"nda eksiği olan öğretmenlerin Ek-5 denklik tablosuna göre, hiç eğitim almamış olan öğretmenlerin ise eğitimlerini güncellenen Ek-2 programa göre merkezi olarak düzenlenecek hizmetiçi eğitim faaliyetlerine başvuruda bulunarak tamamlamaları gerekmektedir.

Aday öğretmen yetiştirme programı uzaktan eğitim kursları ile uzaktan eğitim seminerleri öğretmenlerimizin ilgi, ihtiyaç ve beklentileriyle çocuklarımızın ihtiyaçları doğrultusunda dinamik olarak güncellenerek öğretmenlerimiz desteklenecektir.

Sık Sorulan Sorular ve Cevapları

1. Adaylık Kaldırma Sınavı'na katıldım ve başarılı oldum fakat eksik eğitimlerim var. Güncellenen Aday Öğretmen Yetiştirme Programı'na göre ne yapmam gerekiyor?

Aday Öğretmen Yetiştirme Programı'nı tamamlamamış, eksik eğitimleri olan öğretmenler Ek-4 Denklik tablosuna göre merkezi olarak düzenlenecek Aday Öğretmen Yetiştirme Uzaktan Eğitim faaliyetlerine başvurarak eksik eğitimlerini tamamlayacaklardır.

2. Adaylık Kaldırma Sınavı'na katılmadım fakat Aday Öğretmen Yetiştirme Programı eğitimlerini tamamladım. Güncellenen Aday öğretmen yetiştirme programına göre ne yapmam gerekiyor?

Aday Öğretmen Yetiştirme Programı eğitimlerini tamamlayan öğretmenler güncellenen eğitim programlarından muaftır. Ancak Adaylık Kaldırma Sınavı güncellenen yeni programa göre yapılacağından, sınava katılacak aday öğretmenlerimiz istemeleri hâlinde güncellenen Ek-1 programda yer alan uzaktan hizmetiçi eğitim faaliyetlerine katılabileceklerdir.

3. Adaylık Kaldırma Sınavı'na katılmadım ve eksik eğitimlerim var. Güncellenen Aday Öğretmen Yetiştirme Programı'na göre ne yapmam gerekiyor?

Aday Öğretmen Yetiştirme Programı'nı tamamlamamış, eksik eğitimleri olan öğretmenler eksik eğitimlerini Aday Performans Değerlendirme Modülü'nden kontrol ederek, Ek-4 Denklik tablosuna göre merkezi olarak düzenlenecek Aday Öğretmen Yetiştirme Uzaktan Eğitim faaliyetlerine başvurarak tamamlayacaklardır.

4. Adaylık Kaldırma Sınavı'na katılmadım ve Aday Öğretmen Yetiştirme Programı eğitimlerine başlamadım. Güncellenen Aday Öğretmen Yetiştirme Programı'na göre ne yapmam gerekiyor?

Güncellenen Ek-1 Aday Öğretmen Yetiştirme Programı'na göre tüm eğitimleri almanız gerekmektedir.

5. Adaylık Kaldırma Sınavı'na katıldım fakat başarılı olamadım ve eğitimlerimi tamamladım. Güncellenen Aday Öğretmen Yetiştirme Programı'na göre ne yapmam gerekiyor?

Bu durumdaki öğretmenlerimiz Aday Öğretmen Yetiştirme Programı eğitimlerinden muaf olmakla birlikte, Adaylık Kaldırma Sınavı güncellenen Ek-1 yeni programa göre yapılacağından, sınava katılacak öğretmenlerimiz istemeleri hâlinde güncellenen programda yer alan uzaktan hizmetiçi eğitim faaliyetlerine katılabileceklerdir.

6. Adaylık Kaldırma Sınavı'na katıldım, başarılı olamadım ve eksik eğitimlerim var. Güncellenen Aday Öğretmen Yetiştirme Programı'na göre ne yapmam gerekiyor?

Aday Öğretmen Yetiştirme Programı'nı tamamlamamış, eksik eğitimleri olan öğretmenler eksik eğitimlerini Aday Performans Değerlendirme Modülü'nden kontrol ederek, Ek-4 Denklik tablosuna göre merkezi olarak düzenlenecek Aday Öğretmen Yetiştirme Uzaktan Eğitim faaliyetlerine başvurarak tamamlayacaklardır.

7. ÖYGM tarafından düzenlenen mesleki gelişim programlarına katıldım sertifika aldım. Aday öğretmen yetiştirme uzaktan eğitim kursları içinde yer alan aynı kurslara tekrar katılmak zorunda mıyım?

Aday Öğretmen Yetiştirme Programı ve Uyum Programı'nda yer alan ve Bakanlığımızca merkezi olarak düzenlenen uzaktan eğitim kurslarına önceden katılan ve başarılı olanlar bu eğitimlerini yapmış sayılacaklardır. Bu eğitimlere tekrar katılım zorunluluğu yoktur.

FORMLAR

EK-1 Aday Öğretmen Yetiştirme Programını indirmek için TIKLAYINIZ.

EK-2 Özel Öğretim Kurumlarında Adaylığı Kaldırılan Öğretmenlerin Uyum Programını indirmek için TIKLAYINIZ.

EK-3 Form 1 - Aday Öğretmen Uygulama - Çalışma Formunu indirmek için TIKLAYINIZ.

EK-3 Form 2 - Aday Öğretmen Ders İçi Gözlem Genel Değerlendirme Formunu indirmek için TIKLAYINIZ.

EK-3 Form 3 - Özel Öğretim Kurumlarında Adaylığı Kaldırılan Öğretmenlerin Uygulama - Çalışma Formunu indirmek için TIKLAYINIZ.

EK-4 Aday Öğretmen Yetiştirme Programı Denklik Tablosunu indirmek için TIKLAYINIZ.

EK-5 Özel Öğretim Kurumlarında Adaylığı Kaldırılan Öğretmenlerin Uyum Programı Denklik Tablosunu indirmek için TIKLAYINIZ.



YASAL UYARI

Sitemizde yayınlanan içeriklerin büyük bir kısmı sitemize ait yada içerik sahiplerinin izinleri alınmış veya kaynak gösterilerek yayınlan içeriklerdir. Telif Hakları Yasasına uymadığını düşündüğünüz içerikleri bildirmeniz halinde incelenip 7 gün içinde silinecektir. Sitemizin içeriklerinin de izinsiz veya kaynak gösterilmeden yayınlanması yasaktır.

2012 @ Tüm Hakları Saklıdır.