Reklam Alanı - 1

Çocuklara Ödül-ceza Yöntemi Uygulamayın!

Başlatan habibocak, 24 Haziran 2019, 11:47:39

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Admin

Uzm.Psikolog Aile ve Çift Terapisti Gamze Eser, ebeveynlerin çocuklara uyguladığı ceza ve ödül koşullandırmasının çok büyük bir hata olduğunu söyledi.

Çocuklarımızı, anne–baba ve okuldaki öğretmenleri olarak , eğitmek , öğretmek , ayakları yere basan, özgüven sahibi bireyler olarak yetiştirmekle yükümlüyüz.

Hayatımızın her noktasında olduğu gibi çocuk eğitiminde de tutarlılık ve sevgi olmazsa olmazdır. Çocuk üzerinde ceza–ödül yöntemiyle koşullandırılarak yapılan eğitimin sevgi temelleri taşımaması, ileriki yaşlarında bireysel yeterlilik ve beklenti zafiyeti yaşamasına sebep oalacaktır. Koşulsuz sevginin ilk önce aile ortamında başlaması ve ardından okul ortamında devam etmesi gerekmektedir. Anne-baba ve öğretmenler bir çocuğun hayatını olumlu yada olumsuz yönlendirebilen ve ömür boyu iz bırakan, insanı insan yapma ehliyeti olan ender kişilerdir. Anlayış, sevgi ve tutrlılıla bir çocuğun hayatında rol almak istiyorsanız koşulsuz sevgi ve anlayışınızı kullanmanız yeterli olacaktır.

Yapılan araştırmalara göre köpek eğitimi ile çocuk eğitiminin çok benzediği ve yapılan yanlış uygulamaların sonucunun benzerlik gösterdiği saptanmıştır.

İçgüdüsel olarak sadece sevgi gösterilerek eğitilen köpeklerin sahibinin sevginini yaşayabilmek için ömür boyu karşılıksız olumlu davranış sergilediği ve sapma yaşanmadan kurallara uyduğu kanıtlanmıştır. Ancak elektroşok ve mama ödülü ile verilen eğitimlerin köpek üzerinde uyarıcı kesildiğinde bencillik, saldırganlık ve itaat etmeme davranışları gözlemlenmiştir. Bu Radikal örneği verme sebebim köpeğimin eğitimi için yaşadığım kaygılar uzun araştırmalar yapmış olmam ve Ankara da bulduğum bir eğitim merkezinde gördüğüm temeli sevgiye dayalı olan bu sistemin bana gösterdiği durumdur.

Sonuç olarak her canlı sevgiyle gelişip büyümek isterken neden en değerli varlıklarımız olan çocuklarımızı koşullandıralım sorusunu her anne-babanın ve öğretmeninin kendisine sorması gerekmektedir.

Koşulsuz sevginin çözemediği sorun, iyileştiremediği hastalık, mutlu edemediği canlı yoktur. Vicdanları rahat ve ayakları yere basan çocuklar yetiştirmek ümidi ile..

Uzm.Psikolog Aile ve Çift Terapisti Gamze Eser


Milliyet



Benzer Başlıklar (4)

YASAL UYARI

Sitemizde yayınlanan içeriklerin büyük bir kısmı sitemize ait yada içerik sahiplerinin izinleri alınmış veya kaynak gösterilerek yayınlan içeriklerdir. Telif Hakları Yasasına uymadığını düşündüğünüz içerikleri bildirmeniz halinde incelenip 7 gün içinde silinecektir. Sitemizin içeriklerinin de izinsiz veya kaynak gösterilmeden yayınlanması yasaktır.

2012 @ Tüm Hakları Saklıdır.