Reklam Alanı - 1

Ekran Başında Çok Kalmak Düşük Not Getiriyor

Başlatan habibocak, 17 Haziran 2019, 14:20:02

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 24 Ziyaretçiler konuyu incelemekte.

Admin

Önder ÖNDEŞ

Cambridge Üniversitesi'nde yapılan araştırmada, ekran başında ekstra bir saat geçiren öğrencilerin, daha düşük notlar aldığı tespit edildi.

İngiltere'de Cambridge Üniversitesi'nde yapılan araştırma, günde ekstra bir saatini televizyon, internet ve bilgisayar oyunlarının başında geçiren öğrencilerin sınav başarılarının olumsuz yönde etkilendiği ortaya çıktı. Dünyanın en iyi üniversiteleri arasında yer alan Cambridge Üniversitesi'nden yapılan araştırmada, 14 yaşındaki 845 öğrencinin İngiltere'de ortaöğretim düzeyinde yapılan en önemli seviye belirleme sınavı GCSE sonuçları ile boş zaman alışkanlıkları karşılaştırıldı. Ülkede ortaöğretimde 15 ve 16 yaş düzeyinde yapılan bu sınavda bilgisayar oyunu, televizyon ve internette ortalamaya göre bir saat daha fazla zaman geçiren öğrencilerin GCSE sınav sonuçlarında 2 not düşüş yaşandığı görüldü.

Araştırma ekibinden BBC'ye konuşan Cambridge Üniversitesi Diet ve Aktivite Merkezi'nden Dr. Esther van Sluijs "Ekran başında geçirilen zamanı azaltmak, birçok önemli yararlar sağlıyor. Biz bu araştırma ile ekran başında geçirilen zamanı düşürmenin ergenlere akademik başarıları konusunda ne gibi yararlar sağlayabileceğini gösterdiğimize inanıyoruz" dedi.

Aktiviteler takip edildi

Araştırma ekibi 14 yaşında 845 öğrencinin fiziksel aktivitelerini çeşitli cihazlarla takip etti. Ayrıca öğrenciler ile okul dışındaki vakitlerini ne gibi etkinliklerle geçirdikleri konusunda anket çalışmaları da yapıldı. Ardından elde edilen veriler, 2 sene sonra girdikleri GCSE sınavındaki notları ile karşılaştırıldı.

Öğrencilerin çoğu boş zamanlarını günde 4 saat televizyon izleyerek ya da bilgisayarın başında geçirdikleri görüldü. Bu sürenin bir saat üzerinde ekran başında kalan öğrencilerin sınav puanlarında ortalama 2 notluk bir düşüş olduğu saptandı. Araştırmacılar ekstra fiziksel aktivite ile akademik performans arasında bir ilişki saptamadı.

HÜRRİYET



YASAL UYARI

Sitemizde yayınlanan içeriklerin büyük bir kısmı sitemize ait yada içerik sahiplerinin izinleri alınmış veya kaynak gösterilerek yayınlan içeriklerdir. Telif Hakları Yasasına uymadığını düşündüğünüz içerikleri bildirmeniz halinde incelenip 7 gün içinde silinecektir. Sitemizin içeriklerinin de izinsiz veya kaynak gösterilmeden yayınlanması yasaktır.

2012 @ Tüm Hakları Saklıdır.