Reklam Alanı - 1

Surabaya (Doğum Günü) Virüsü Nasıl Silinir?

Başlatan habibocak, 04 Temmuz 2019, 09:17:03

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Admin

Her gün yeni bir virüs, yeni bir dolandırıcılık yöntemi karşımıza çıkıyor. Bilgisayarlarla içli dışlı olmamdan dolayı her gün yeni bir şey karşıma çıkıyor. En son olarak surabaya in my birthday adı verilen bir virüsle karşılaştım. Sinir bozucu bir şey ancak üstesinden gelmek kolay. Neyse lafı fazla uzatmadan anlatmaya başlayalım.

Bilgisayarınız açtığınızda karşınıza soldaki gibi bir resim ile karşılaşıp tamam dedikten sonra masa üstüne geliyorsanız sizde nasibinizi almışsınız demektir.Şimdi bu durumdan nasıl kurtulacağınızı anlatacağız.

Çözümü:

İlk olarak başlat çalıştır diyoruz ve regedit yazarak kayıt defteri ayarlarına giriyoruz.Daha sonra aşağıda vereceğim yolu izleyerek gereken dosyayı buluyoruz.

KEY_LOCAL_MACHINE –>SOFTWARE–> Microsoft–>Windows NT–>Current Version–>WinLogon burada bulunan LegalNoticeCaption ve LegalNoticeText kayıtlarını bulup siliyoruz.

Daha sonra aynı yerde arama bölümünden Surabaya yazıp bulunan dosyayı siliyoruz.

Surabaya in my birthday virüsünü silmenin diğer bir yolu da regedit' e girip aşağıdaki yolu izleyin;

HKEY_LOCAL_MACHINE –> Software –> Microsoft –> Windows –> Current Version –> Explorer –>Advanced –> Folder –> Hidden –> Show All.
CheckedValue isimli dosyayı bulup düzenle diyoruz ve değeri 0 olan bu dosyayı 1 yapıyoruz ve tekrar aynı yerde arama yaparak Surabaya isimli dosyayı arayıp bulursa siliyoruz..

İşlem bu kadar eğer elinizde sağlam bir regedit program varsa düzenleme yapabilirsiniz.

Eğer olmazsa tek çözüm: format

http://sorunucoz.blogspot.com.tr



Benzer Başlıklar (2)

YASAL UYARI

Sitemizde yayınlanan içeriklerin büyük bir kısmı sitemize ait yada içerik sahiplerinin izinleri alınmış veya kaynak gösterilerek yayınlan içeriklerdir. Telif Hakları Yasasına uymadığını düşündüğünüz içerikleri bildirmeniz halinde incelenip 7 gün içinde silinecektir. Sitemizin içeriklerinin de izinsiz veya kaynak gösterilmeden yayınlanması yasaktır.

2012 @ Tüm Hakları Saklıdır.