Reklam Alanı - 1

Karne ebeveyne bir mesaj, iyi okunmalı!

Başlatan habibocak, 17 Haziran 2019, 14:11:22

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 9 Ziyaretçiler konuyu incelemekte.

Admin

2013-2014 yılı eğitim öğretim dönemi 13 Haziran Cuma günü alınacak karneyle sona erecek. Haliyle karneler sevindirici olduğu kadar üzücü de olabiliyor. Sevindirici  de üzücü de olsa şüphesiz karne, çocuğun psikolojisini ve aile içi iletişimi etkileyen önemli bir gösterge. Üsküdar Üniversitesi Etiler Polikliniği Uzman Psikologu Aynur Sayım, ebeveynlere karnenin verdiği mesajlar konusunda önemli uyarılarda bulunuyor.

 "Bir çocuğun başarılı olmasında birçok etken vardır. Çocuğa iyi eğitim verilmesi, öğrenme ve zeka ile ilgili becerileri, evin huzuru ve fiziksel ortamı, herhangi bir psikiyatrik veya tıbbi bozukluğun varlığı, anne-baba disiplini ve ilgisi, yaklaşımı, çocuğun motivasyonu gibi daha bir çok etken başarıyı etkiler.

Aileler çoğu zaman karnedeki kötü notları çocukların tembelliği ile ilgili olduğunu düşünse de başarısızlık durumunu etkileyen çok neden var. Bazen tamamıyla çocuğun yapısal durumlarından dolayı başarısızlık söz konusu olurken Türkiye'de genellikle beklenen iyi bir matematik ve fizik dersi becerisidir. Oysa bazı çocuklar sanata ya da spora yatkın olabiliyor. Aileler bu durumları göz önünde tutmalıdırlar."

Ödül davranışı pekiştirir

İyi karne getiren öğrencinin ödüllendirilmesini değerlendiren Sayım şöyle konuşuyor;
"Bir davranışın ödüllendirilmesi o davranışı pekiştirir. Ancak ödülün ne olduğuna dikkat edilmeli ve seçimi iyi yapılmalıdır.
Karnesi kötü olan çocuğa anne baba nasıl davranmalı?

Aslında bu karne biraz da anne babaların karnesidir. Zaten ilgili bir anne baba çocuğunun karne notlarını önceden kestirebilir ve öncesinden önlemlerini alır. Karnesi kötü notlar ile dolu olan çocuk çoğu zaman üzüntü içindedir. Ceza yerine çözüm aramak ve anne baba duygularının ifadesi daha etkili olabilir. Başarı, sevginin ön koşulu olmamalıdır. Bir anne baba çocuğunu başarısız da olsa kabullendiğini gösterebilmelidir. Başarısızlığa ortak çözümler aranmalıdır. Sadece karne günü bir şeyleri fark ediyor olmak çoğu zaman yararsızdır."


http://www.haber7.com/



YASAL UYARI

Sitemizde yayınlanan içeriklerin büyük bir kısmı sitemize ait yada içerik sahiplerinin izinleri alınmış veya kaynak gösterilerek yayınlan içeriklerdir. Telif Hakları Yasasına uymadığını düşündüğünüz içerikleri bildirmeniz halinde incelenip 7 gün içinde silinecektir. Sitemizin içeriklerinin de izinsiz veya kaynak gösterilmeden yayınlanması yasaktır.

2012 @ Tüm Hakları Saklıdır.