Reklam Alanı - 1

Okul Öncesi Eğitimin Önemi

Başlatan habibocak, 24 Haziran 2019, 11:39:06

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 4 Ziyaretçiler konuyu incelemekte.

Admin

Okul öncesinde verilen eğitim programlarının, öğrenilmesi gereken bilgileri sıralamak yerine, hem öğrencilerin, hem de öğretmenin etkin bir şekilde sorgulama yaptıkları bir sınıf iklimi yaratılması gerekir

Çocuklar için anaokulu ailenin dışında atılan ilk adımdır. Yaşamın ilk yıllarında çocuk, model olarak gördüğü anne ve babasından alabileceğini alır ve kendisine tanınan fırsatlar ölçüsünde belirli bir psiko-sosyal olgunluğa erişir. Bu gelişimin de bir sınırı vardır. Çocuğun yeteneğinin gelişmesine yardımcı olan ve bu gelişimin önünü açan da okul öncesi eğitim deneyimleridir. Erken yaşlarda sağlanan bu deneyimlerle elde edilen temel bilgi, beceri ve alışkanlıklar, çocukların daha sonraki öğrenim yaşamlarının yanı sıra sosyal ve duygusal yaşamlarını da önemli ölçüde biçimlendirmektedir.

UYGUN SEÇİM YAPMALI

Okul öncesinde hedef çocukların; öğrenmeyi seven, araştırmacı, özgür düşünen, yaratıcılığını ve yeteneklerini kullanabilen, işbirliğine açık bireyler olarak yetişmeleri ve bir üst kuruma hazır hale gelmeleridir. Bu nedenle erken çocukluk eğitim kurumlarını tanımak ve bu doğrultuda çocuklara uygun kurumlar seçmek, çocukların geleceği açısından son derece önemlidir.

Anaokulunun faydaları

Çocuğun tüm gelişim alanlarının olumlu seyretmesini sağlar.

Çocuğu ilkokula hazırlayan bir program yürütülür, okul öncesi eğitimi alan çocuklar, sonraki eğitim kademelerinde ve hayatta, okul öncesi eğitimi almayan çocuklara göre çok daha başarılı olur .

Temel hak ve kavramları, temel davranışları erken yaşta çok daha iyi algılayabilmektedirler.

Okul öncesi eğitimi alan çocukların ana dilini öğrenmeleri ve ikinci bir yabancı dili öğrenme düzeyleri, okul öncesi eğitim almayanlara göre daha yüksektir.

Okul öncesi eğitimi alan çocuk kendisine verilen olanakları en iyi şekilde kullanarak karşılaştığı sorunları daha pratik bir şekilde çözer.

Okul öncesi eğitimi alan çocuk, almayanlara göre anne babası dışındaki kişilerle daha iyi diyalog kurar.

Kendi yetenek ve becerilerinin farkında olarak yetişen çocuklar insanlarla uyumlu, sorumluluk ve iş birliği içinde toplumdaki yerlerini alırlar.

Öz bakım becerileri ve sağlıklı beslenme bilinci okul öncesi eğitimde daha hızlı kazanılır.

Okul öncesi eğitimi alan çocuk duygu ve düşüncelerini daha rahat ifade eder, anlama ve anlatma becerisi gelişir, kendini daha iyi ifade eder.

Çocukların tüm gelişim alanlarını, sosyal yaşantılarını ve geleceğini oluşturmada okul öncesi eğitimi son derece önemlidir.

POSTA



Benzer Başlıklar (5)

YASAL UYARI

Sitemizde yayınlanan içeriklerin büyük bir kısmı sitemize ait yada içerik sahiplerinin izinleri alınmış veya kaynak gösterilerek yayınlan içeriklerdir. Telif Hakları Yasasına uymadığını düşündüğünüz içerikleri bildirmeniz halinde incelenip 7 gün içinde silinecektir. Sitemizin içeriklerinin de izinsiz veya kaynak gösterilmeden yayınlanması yasaktır.

2012 @ Tüm Hakları Saklıdır.