Reklam Alanı - 1

Şofbenler Hakkında Sık Sorulan Sorular ve Cevapları

Başlatan bilgisayarcı, 03 Temmuz 2019, 22:34:53

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

bilgisayarcı

Hermetik Şofbenler

Hermetik şofbenlerin özelliği nedir?

Hermetik şofbenler yakma havasını bulunduğu ortamdan almazlar.Bu nedenle ortamda oksijen miktarında azalma yaşanmaz.Yakma havası, şofben bünyesindeki fan kanalıyla, dışarıya çıkartılmış borudan alınır. Yanmış gazlar bacaya değil,yine aynı fan ile dışarıya atılır.

Hermetik şofbenlerde herhangi bir tehlike söz konusu mudur?

Hermetik şofbenler, bulundukları ortamdaki oksijeni kullanmadıklarından dolayı normal şofbenlere göre daha güvenilirdir. Şofbene gelen gaz bağlantılarında bir gaz kaçağı yok ise ve dışarıya çıkartılan borunun şofbenle bağlantısında bir problem bulunmuyor ise herhangi bir tehlike söz konusu değildir.

Hermetik şofben mi bacalı şofben mi kullanmalıyız?


Hermetik şofbenler kendi bacası ile doğrudan dış hava ile bağlı olduğundan ve yanma için dış havayı kullandığından daha güvenilir ve avantajlıdır.

Hermetik şofbenlerde sıcak su gecikmeli mi gelir?

Hermetik şofbenlerin çalışma sistemi bacalı şofbenlerden farklıdır. Su açıldığında şofbenin içindeki fan önce şofben içinde kalması muhtemel yanmış gazları boşaltmak için bir süre çalışır. Bu ön süpürme yüzünden sıcak su 10-15 saniye sonra akmaya başlar. Şayet bu gecikmeyi yaşamak istemiyorsanız, mutfak evyesinin veya lavabonun altına 15 litre termosifon takılarak hemen sıcak su elde edilebilir. Termosifonun termostatını şofben sıcaklığının birkaç derece altında ayarladığınızda, şofbenden gelen sıcak su termosifonu doldurduktan sonra termosifon devre dışı kalacaktır. Böylelikle elektrik sarfiyatınız olmayacaktır.

Hermetik şofbenler sadece doğalgaz ile mi çalışır?

Hermetik şofbenler, hem tüp hem doğalgaz ile çalışır. Hangi tür kullanımı tercih edeceğinizi yetkili servisinize bildirdiğinizde, küçük bir aparat (nozul) değişikliği sonrasında dilediğiniz şekilde kullanabilirsiniz.

Hermetik şofben ortak bacaya, normal bacaya veya havalandırmasına bağlanabilir mi?

Hermetik şofbenlerin normal apartman bacasına veya havalandırma boşluğuna bağlanması son derece tehlikelidir. Hermetik şofbenlerin orjinal bacalarının mutlak suretle dış ortama çıkması gerekir.

Özellikle duş alırken şofbenden gelen suyun sıcaklığı niçin değişir?

Şofbenden gelen suyun sıcaklığının sürekli değişmesinin sebebi suyun basıncındaki değişimdir. Şofbene gelen suyun basıncı değiştiğinde, şofbenden geçen suyun miktarı da değişeceğinden su sıcaklığı da değişecektir. Bunun için ya sabit su sıcaklığı veren DAXOM hermetik şofben kullanabilir ya da şofben girişine su regülatörü monte ederek suyun basıncını sabitleyebilirsiniz.

Hem banyoda hem mutfakta aynı anda batarya açık olduğunda su sıcaklığında sorun yaşanmasının nedeni nedir?

Şayet şofbeninizin kapasitesi yeterli değilse, aynı anda mutfakta ve banyoda bataryalar açıldığında istenilen su sıcaklığı elde edilemez. Ancak, 12 litre kapasiteli DAXOM Plus kullanan müşterilerimizin bu şekilde bir problem yaşamaları söz konusu değildir.

Doğalgaz ile çalışan bacalı şofben yerine hermetik şofben kullanabilir miyim?

Eğer bacalı şofbenin çalıştığı ortamda dışa açılan bir duvar var ise hermetik şofben takılabilir. Ayrıca, mevcut şofbeninizi değiştirdiğinizde MUTLAKA ilgili Doğalgaz Kurumuna bilgi veriniz

Doğalgaz Kuruluşlarına haber vermeden hermetik şofben kullanabilir mi?

Yetkili servisler şofbeni devreye almaya geldiklerinde gaz kullanma belgesini istemek zorundadır. Şayet bu belgeniz yoksa cihaz devreye alınmayacaktır. Bu nedenle mutlak suretle ilgili Doğalgaz Kuruluşların bilgi vermek ve gaz kullanma belgesini almak zorunludur.

Elektrik kesildiğinde hermetik şofben kullanılabilir mi?

DAXOM hermetik şofbenler,elektrik kesilmelerinde kendilerini korumaya alır. Elektrikler geldiğinde şofben kendiliğinden çalışmaz. Kullanıcının tekrar şofbenin ON/OFF butonuna basması gerekir.

Şofben çalışırken elektrik veya doğalgaz kesilirse ne olur?

Elektrik veya doğalgaz kesildiğinde DAXOM şofbenler, hemen kendisini emniyete alarak kapanır. Elektriğin ve doğalgazın tekrar gelmesi halinde sesli ikaz vererek kullanıcıyı uyarırlar. Bu ikazdan sonra ON/OFF butonuna basarak şofben çalıştırılabilir.

Hermetik Şofbeni banyoya mı mutfağa mı monte ettirmek gerekir?

Eğer şofben ile sık kullanma yeri arasında mesafe uzun olursa, sıcak suyun akması için bekleme süresi boyunca su boşa harcanmış olur. Dolayısıyla şofbenin sık kullanım yerine yakın bir mekana monte ettirilmesinde fayda vardır. Ayrıca, baca bağlantısı için dış mekana açık bir yer olması gerektiğini de unutmayınız.

Hermetik şofbenleri kullanıcı kendisi veya herhangi bir tesisatçı monte edebilir mi?

Hermetik şofbenler doğalgaz ile çalışacaksa, mutlaka ilgili Doğalgaz Kurumundan yetkili firmalara monte ettirilmesi gerekir. Diğer taraftan tüp ile kullanımda da güvenliğiniz gereği yetkili kişilere monte ettirmenizde fayda vardır.

Şofbenim arızalandığında tamir uzun sürecek olursa sıcak su ihtiyacı için çözümünüz var mı?

DAXOM marka hermetik şofben kullanıcısıysanız böyle bir sorunla karşılaşmazsınız. Çünkü, şofbenlerimizin tamiri uzun sürecek arızalarında müşterilerimize geçici kullanım için şofben verilmektedir

Bir insan duş alırken ortalama ne kadar su harcar?

Bir insan duş esnasında ortalama 30 ila 40 litre su harcar.

Mutfakta sıcak su akıyor, fakat banyoda akmıyor. Nedendir?

Eğer mutfakta sıcak su akıyor fakat banyoda akmıyor ise,banyoya giden sıcak su borularınızda veya banyo bataryanızda problem vardır. Lütfen tesisatçınızı çağırınız.

Şofbenlerde Eşanjör Kalite Farkı Nedir?

Şofbenlerin eşanjörlerinde kullanılan bakır borular max.25 ppm oksijen içermelidir.Daha yüksek miktarda oksijen içeren bakır boru kullanılırsa,bakır boruların kısa sürede delinmesine sebep olur.Bu yüzden bakır boru üzerine yapılan kalay kaplama yapılabilir.Fakat bu kaplama uzun süreli olmayacaktır. Genellikle ucuz olsun diye oksijen içeren bakır boru kullanılmaktadır. DAXOM şofbenlerde insan sağlığına zararlı kalay kaplama kullanılmadığı için, oksijen içermeyen bakır boru kullanılmaktadır.

Elektrikli Şofbenler

Elektrikli şofbenler tehlike içerir mi?

Kaliteli elektrikli şofbenlerin elektrik tesisatı ve topraklama hattı uygun yapıldıysa herhangi bir tehlike içermez.

Elektrikli şofbenler her yere bağlanabilir mi?

Çoğu elektrikli şofbenin,emniyet için batarya seviyesinin üzerine monte edilme zorunluluğu vardır. DAXOM elektrikli şofbenler istenilen seviyeye monte edilebilir.

Elektrikli şofben hem banyoda hem de mutfakta sıcak su verir mi?

Piyasada satılan çoğu elektrikli şofben sadece bir tek musluktan sıcak su verir. Bu şofbenleri ya sadece banyoda yada mutfakta kullanabilirsiniz. DAXOM elektrikli şofben birden fazla musluktan sıcak su verecek şekilde dizayn edilmiştir. Mutfakta takılı olan şofben, banyoda da sıcak su vermektedir.

Elektrikli şofbenler tesisata bağlanabilir mi?

Piyasada satılan çoğu elektrikli şofben tesisata bağlanamaz. Dizaynları gereği emniyet için şofben girişindeki vanadan sıcak suyun açılması ve kapatılması şarttır. Dolayısıyla tesisata bağlanamazlar. DAXOM elektrikli şofbenler, tesisata bağlanabildiği için istenirse banyodaki bataryadan istenirse mutfaktaki bataryadan sıcak su açılıp kapatılabilir. Dolayısıyla DAXOM şofbenler tesisata güvenle bağlanabilir.

Elektrikli şofbenlerde tedbirler nelerdir?

Elektrik tesisatı mutlaka ehliyetli bir elektrikçi tarafından yapılmalıdır. Tesisata bağlantısı mutlaka ehliyetli bir tesisat ustası tarafından yapılmalıdır. Mutlaka elektriksel olarak topraklaması yapılmalıdır. Elektrik sisteminde kaçak akım rölesi bulunmalıdır. Şofben üzerine su sıçramamalıdır. Şofben,çalışma basıncından daha yüksek su basıncında çalıştırılmamalıdır.

Termosifonlar

Termosifon nedir?

İçerisinde bulunan belli bir hacimdeki suyu, elektrikli rezistans ile ısıtan cihazdır.

http://www.daxom.com/frequentlyaskedquestions.aspx



YASAL UYARI

Sitemizde yayınlanan içeriklerin büyük bir kısmı sitemize ait yada içerik sahiplerinin izinleri alınmış veya kaynak gösterilerek yayınlan içeriklerdir. Telif Hakları Yasasına uymadığını düşündüğünüz içerikleri bildirmeniz halinde incelenip 7 gün içinde silinecektir. Sitemizin içeriklerinin de izinsiz veya kaynak gösterilmeden yayınlanması yasaktır.

2012 @ Tüm Hakları Saklıdır.