Reklam Alanı - 1

Meb E-Sınav Görevi Sık Sorulan Sorular ve Cevapları

Başlatan Admin, 17 Temmuz 2019, 09:59:02

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Admin

Meb E-Sınav Görevi Sık Sorulan Sorular ve Cevapları

Soru 1: E-Sınav hangi sınavlarda yapılmaktadır?

Cevap: MTSAS teorik ve Ustalık-Kalfalık sınavları yapılmaktadır. 2020 yılından sonra Açık Öğretim Okullarında sınavlarının da yapılması planlanmaktadır.

Soru 2: E-Sınav süresi ne kadardır?

Cevap: E-Sınav Süresi 45 dakikadır.

Soru 3: Görevliler sınav başlamadan ne kadar önce sınav yerinde hazır bulunmalıdır?

Cevap: Görevliler sınav başlamadan 30 dakika önce sınav yerinde hazır bulunmalıdır ve Öğretmen bilgisayarındaki görevli girişinden kişisel mebbis kullanıcısı ile giriş yapmalıdır.

Soru 4: E-Sınavlar ne zaman yapılmaktadır?

Cevap: E-Sınavlar hafta içi 17:00'den sonra ve haftasonları yapılmaktadır. Kursiyer başvurusuna göre hafta içi her gün 3 oturum, haftasonları 7'şer oturum yapılabilmektedir.

Soru 5: Oturumlar ve görevlendirmeler ne zaman yapılır?

Cevap: İl Mem Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Birimi randevuları haftalık girdikten sonra başvurular hafta boyunca adaylar ve görevliler için devam edecektir.Cuma sabah bir sonraki haftanın oturum görevlendirmeleri sistem tarafından otomatik olarak yapılacaktır.

Soru 6: Onaylamalar ne zaman yapılmaktadır?

Cevap: Uygulama İzleme Sorumluları, Salon Başkanı ve Gözetmenler sınav görevlerini Cuma günü sabah görevlendirme yapıldıktan sonra Cumartesi akşamına kadar onaylamalıdırlar. Görevini onaylamayanların görevleri reddedilecek ve yeni görevlendirmeler yapılacaktır.

Soru 7: E-Sınav Ücretleri ne kadardır ve ne zaman ödenmektedir.?

Cevap:

E-Bina Yöneticisi                    : 221,60

Uygulama İzleme Sorumlusu    : 174,95

E-Sınav Salon Başkanı              : 151,63

E-Sınav Gözetmen                    : 139,95

E-Sınav Hizmetli                        : 116,63

Bina Sınav Güvenlik Personeli  : 128,29

E-Sınav Ücretleri sınav yapılan aydan bir sonraki ayın 20-30 arasında Merkezi olarak ödenmektedir.

Soru 8: E-Sınav katsayılar nelerdir?

Uygulama İzleme Sorumlusu : 1500

Salon Başkanı            : 1300

Gözetmen                  : 1200

Cevap:

Soru 9: E-Sınav puanları ne kadardır?

Cevap:

Uygulama İzleme Sorumlusu : 166

Salon Başkanı            : 144

Gözetmen                  : 133


Soru 10: Uygulama İzleme Sorumlusu kimler olabilir?

Cevap: İl-İlçe Mebbis Yöneticileri, Fatih Projesi İl Koordinatörleri, Fatih Projesi Eğitmenleri, Bilişim Teknolojileri Rehber Öğretmenleri, Bilişim Teknolojileri Öğretmenleri, Bilgisayar, Elektrik-Elektronik Mühendisleri, Elektrik-Elektronik Öğretmeni, Çözümleyici veya Programcı görev veya kadrolarında bulunan personel ile Veri Hazırlama ve Kontrol İşletmeni, Bilgisayar İşletmeni, Tekniker, Teknisyen, Şef kadrolarında bulunup Bilişim Teknolojileri Öğretmenliği, Elektrik-Elektronik Öğretmenliği, Endüstriyel Teknoloji Eğitimi Öğretmenliği, Bilgisayar Mühendisliği, Elektrik Mühendisliği, Elektronik Mühendisliği veya meslek yüksek okullarının Bilgisayar Teknolojisi ve Programlama, Bilgisayar Programcılığı, Elektronik Teknolojisi, Elektronik Haberleşme Teknolojisi, Elektrik Enerji Üretim, İletim ve Dağıtımı, Elektrik, Elektronik bölümlerinden mezun olduğunu belgeleyenlerden İl veya İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünde en az 1 (bir) yıl hizmeti olması şartlarını karşılayan personel.

Soru 11: Uygulama İzleme Sorumlusunun görevleri nelerdir?

Cevap: Salonu sınav yapılmaya hazır hale getirmek. Bilgisayarları açmak, görevli girişlerini sağlamak. Adayları salona almadan kuralları hatırlatmak. Sınavı başlatmak. Sınav sonrası evrakları imza altına alıp zarfa koymak.

Soru 12: Salon Başkanının görevleri nelerdir?

Cevap: Adayların kimlik kontrollerini tek tek yaparak salona almak. Sınav Giriş Belgesinin renkli, çift mühür ve çift ıslak imzalı olduğunu kontrol etmek. Soğuk damgalı kimlik belgeleri ile yüz tanıma ve giriş belgeleri ile adayın başkasının yerine girip girmediğini kontrol etmek.

Soru 13: Gözetmenin görevleri nelerdir?

Cevap: Adayların kimlik kontrollerini tek tek yaparak yerlerine oturtmak. Ayrıca adayların ekrandaki fotoğrafları ile soğuk damgalı kimlik belgeleri ile yüz tanıma ve giriş belgeleri ile adayın JOKER olup olmadığını teyid etmek.

Soru 14: Uygulama İzleme Sorumlu, Başkan ve Gözetmen her oturumda farklı mıdır?

Cevap: Farklıdır. Uygulama İzleme Sorumlu, Başkan ve Gözetmenler aynı hafta içinde sadece tek oturumda görev alabilmektedir.

Soru 15:  Uygulama İzleme Sorumluları bir yılda ne kadar görev alabilmektedirler?

Cevap:  Uygulama İzleme Sorumluları bir yılda en fazla 20 görev alabilmektedirler.

Soru 16: E-Sınava nasıl başvuru yapabilirim?

Cevap: Mebbis + Sınav işlemleri + E-Sınav Başvuru İşlemleri kısmından gün ve oturuma göre sınav başvurusu yapılabilir.

Soru 17:

Cevap :

Soru 18:

Cevap :

Soru 19:

Cevap :

Soru 20:

Cevap :



YASAL UYARI

Sitemizde yayınlanan içeriklerin büyük bir kısmı sitemize ait yada içerik sahiplerinin izinleri alınmış veya kaynak gösterilerek yayınlan içeriklerdir. Telif Hakları Yasasına uymadığını düşündüğünüz içerikleri bildirmeniz halinde incelenip 7 gün içinde silinecektir. Sitemizin içeriklerinin de izinsiz veya kaynak gösterilmeden yayınlanması yasaktır.

2012 @ Tüm Hakları Saklıdır.