Reklam Alanı - 1

Norm Fazlası Olup İl Dışı Tayini İstemek

Başlatan omertarik1304, 09 Şubat 2021, 09:16:13

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

omertarik1304

Merhaba Öğretmenlerim, bir sorum olacaktı. MEB de kadrolu öğretmenim ve çalıştığım ilçe ve il de bölümüm olmadığı için hiç normum görünmüyor. Norm fazlası olduğum bana tebliğ edildi. Norm fazlasıyken il dışı tercih isteyebiliyor muyum? Burada ilçe mem'e de sordum onlarda konuya vakıf değiller. İnternette araştırdığımda tayin hakkım olduğu yazıyor ama nasıl bir  yol izlemem gerektiği hakkında bilgi sahibi değilim. Yardımcı olur musunuz?
Birde ben mesela Sakarya'ya gitmek istiyorum. Sakarya mem aralık 24 Aralık 2021 de norm fazlası ve ihtiyaç duyurularını yaptı. Benim bulunduğum il ise 8 Şubat 2021 de norm fazlası öğretmen duyurusunu yaptı. Tarihler de denk gelmediği için insanın iyice kafası karışıyor. Yardımcı olur musunuz?


flavius

Hocam, öğretmenlerin norm fazlası durumlarında öncelikle kendi çalıştığı ilçe içerisinde boş norm varsa orada, eğer yoksa çalıştığı il içerisinde değerlendirilir.
Dediğiniz gibi ilde de boş norm yoksa o zaman süre şartı aranmaksızın (3 yıl) il dışı isteğe bağlı tayin döneminde başka bir ile tayin isteyebilirsiniz.
Bunun İçin MEB Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliğinin şu maddeleri sizi ilgilendirecektir:
İsteğe Bağlı Yer Değiştirmeler Başlığı
Madde 53 - 1. ve 2. Fıkra:
(1) Eğitim kurumunun ya da bölümün/eğitim kurumunda uygulanmakta olan mesleki ve teknik eğitim alanının kapanması, program değişikliği, Bakanlığın öğretmenliğe atanacakların tespitine ilişkin kararıyla ders/alan kaldırılması ya da norm kadro esasları gereğince yapılacak düzenlemeler sonucu öğretmen fazlalığı oluşması hâlinde; eğitim kurumunun ya da bölümün kapatılması veya program değişikliği sonucunda bu eğitim kurumlarında görevli öğretmenler, yeni eğitim kurumu açılarak öğrencilerin taşınması hâlinde bu eğitim kurumlarına, öğrenci azlığı nedeniyle kapatılan eğitim kurumlarında ya da bölümlerde görevli olanlar ise açık norm kadro bulunması hâlinde öncelikle öğrencilerin taşındığı eğitim kurumları olmak üzere il içinde alanlarında ihtiyaç duyulan eğitim kurumlarına mazeretleri ve tercihleri de dikkate alınmak suretiyle atanır.

(2) Bu şekilde yapılan atamalarla fazlalığın giderilememesi hâlinde bu durumdaki öğretmenler tercihleri de dikkate alınmak suretiyle öncelikle il içinde alanlarında ihtiyaç duyulan eğitim kurumlarına atanır. İl içinde alanlarında ihtiyaç bulunmayanların atamaları, bulundukları ilde çalışılması gereken süre şartı aranmaksızın tercihleri doğrultusunda yer değiştirme döneminde il dışına yapılabilir; bunlardan zorunlu çalışma yükümlülüğü bulunanlar, alanlarında ihtiyaç bulunan zorunlu çalışma yükümlülüğü öngörülen hizmet alanlarına atanır.



YASAL UYARI

Sitemizde yayınlanan içeriklerin büyük bir kısmı sitemize ait yada içerik sahiplerinin izinleri alınmış veya kaynak gösterilerek yayınlan içeriklerdir. Telif Hakları Yasasına uymadığını düşündüğünüz içerikleri bildirmeniz halinde incelenip 7 gün içinde silinecektir. Sitemizin içeriklerinin de izinsiz veya kaynak gösterilmeden yayınlanması yasaktır.

2012 @ Tüm Hakları Saklıdır.