Reklam Alanı - 1

Özel Eğitim “Okul Öncesi Uyarlanmış Etkinlikler Seti” Yayınlanmıştır. 28.07.2021

Başlatan hasanu, 29 Temmuz 2021, 21:45:05

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

hasanu



Genel Müdürlüğümüz tarafından kaynaştırma/bütünleştirme yoluyla ve özel eğitim sınıfı/okulunda eğitim gören okul öncesi dönemdeki özel eğitim öğrencilerimizin sınıflarında uygulanmak üzere "Okul Öncesi Uyarlanmış Etkinlikler Seti" yayınlanmıştır.

Okul Öncesi Uyarlanmış Etkinlikler Seti'nde öğrencilerimizin sınıfta akranları ile beraber uygulayabileceği etkinlikler bulunmakta olup, etkinliklerin tamamı tüm engel gruplarına göre uyarlanmıştır.

Genel Müdürümüz Mehmet Nezir GÜL; "Toplamda 5 ciltten oluşan sette Bilişsel Gelişim, Dil Gelişimi, Sosyal-Duygusal Gelişim, Uyumsal Beceriler ve Motor Beceriler alanlarında toplam 160 etkinliği çocuklarımızla buluşturuyoruz. Etkinliklerin tamamında zihinsel yetersizliği, görme yetersizliği, işitme yetersizliği, bedensel yetersizliği, otizm spektrum bozukluğu, dil ve konuşma bozukluğu, dikkat eksikliği ve hiperaktivite bozukluğu bulunan, az gören ve az işiten öğrencilerimize yönelik uyarlamalar yer verdik. Hazırlanan uyarlamalar ve etkinliklerin eğitim sürecinde öğretmenlerimize rehber, çocuklarımıza da eğlenceli ders etkinlikleri olarak katkı sağlaması temennisiyle hayırlı olmasını diliyorum." dedi.

Okul Öncesi Uyarlanmış Etkinlikler Seti; tüm öğretmen, öğrenci ve velilerimizin etkin bir şekilde faydalanabilmesi için www.orgm.meb.gov.tr adresimizde erişime açılmış olup, ayrıca 2000 adet setin basımı yapılarak 81 il Müdürlüğümüze gönderimi sağlanmıştır. 

Alanında etkinlik uyarlamaları bakımından en kapsamlı çalışma olan Okul Öncesi Uyarlanmış Etkinlikler Seti'nin tüm öğretmen, veli ve öğrencilerimize faydalı olmasını temenni ediyoruz.

Okul Öncesi Uyarlanmış Etkinlikler Seti,

Uyumsal Beceriler Gelişim Alanı kitabına ulaşmak için tıklayınız.

Sosyal Duygusal Gelişim Alanı kitabına ulaşmak için tıklayınız.

Dil Gelişimi Alanı kitabına ulaşmak için tıklayınız.

Motor Gelişim Alanı kitabına ulaşmak için tıklayınız.

Bilişsel Gelişim Alanı kitabına ulaşmak için tıklayınız.



Benzer Başlıklar (5)

YASAL UYARI

Sitemizde yayınlanan içeriklerin büyük bir kısmı sitemize ait yada içerik sahiplerinin izinleri alınmış veya kaynak gösterilerek yayınlan içeriklerdir. Telif Hakları Yasasına uymadığını düşündüğünüz içerikleri bildirmeniz halinde incelenip 7 gün içinde silinecektir. Sitemizin içeriklerinin de izinsiz veya kaynak gösterilmeden yayınlanması yasaktır.

2012 @ Tüm Hakları Saklıdır.