Reklam Alanı - 1

İlk Defa Sınavla Yönetici Görevlendirme Soru-Cevap Bölümü

Başlatan habibocak, 05 Temmuz 2019, 10:40:11

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Admin

İlk Defa Sınavla Yönetici Görevlendirme Soru-Cevap Bölümü


1. Öğretmen olarak atanamadığınız veya dersinizin olmadığı bir okula yönetici olarak atanamazsınız.

2. Kurucu müdür olarak görevlendirildiginiz okulu sınavlı atamada tercihinizde yazarsanız sadece o okul için + 4 puan ilave edilir.

3.Her yil muhakkak mulakat var ama sinav olmayabilir. Bu puanla 3 yil mulakata girebilirsiniz.

4. Yeniden gorevlendirilen mud yrd larinin mudurluge müracaatinda yeri munhal boş gosterilip atanamazsa yerinde mudur yardimci olarak kalacak.

5. Bilim sanat merkezine yonetici olmaniz icin bilim sanat merkezine öğretmen olarak atanabilme sartı aranir veya son 5 yıl içersinde bilim sanatta çalışmış olmak.

6. Rehberlik Araştırma Merkezine özel eğitim ögretmenleri ve rehber öğretmenler yönetici olur.

7. Ilkokula Sınıf ögretmeni, Rehber ögretmen, okul oncesi ögretmeni, ingilizce ve Din Kultürü ve Ahlak Bilgisi ögretmeni yönetici tercihinde buluabilir fakat Sınıf ögretmeni müdürlükte +5 puan, yardimcilikta bir kadro ise Sınıfcı birden fazla kadro ise biri sınıfcı, biri en yuksek tercih eden yerleşir

8. İHO lara Din K. Müdür olarak +5, Müdur yardimcisi olarak bir normu varsa Din K birden fazla normu varsa biri Din K digeri ise puan üstünlüğune göre en yüksek olan atanır.

9. Anaokullarına Okul oncesi ve Rehber ögretmenler yönetici tercihinde bulunur. Okul oncesi ögretmeni +5 puan farkı vardır.

10. Mülakatlar puanlarıniz kadronuzun bulunduğu ilde geçerlidir.

11. Mülakata girip veya girmeden başvuru yapmış olsanız da tercih edip yerleşmediğiniz surece sınav puanınızı ertesi yıl tekrar kullanabilirsiniz.

13.Kurucu müdürlük olarak görev yaptığınız okulu tercih ettiğınızde +4 puan alırsınız

15.Halk egitim müdürlüklerini ve ögretmen evlerini tüm branşlar yazabilir ve herhangi bir artı puan veya önceligi yoktur. Puanı yüksek olan yerleşir.

16.Mülakata girmemenin herhangi bir cezai yaptırımı yoktur.

17. Daha önceki yıllarda Disiplin cezası alınması sözlü sınavda veya tercih puanında puan düşüklüğü yapmaz.

18. Ilk atama yoluyla yüksek lisansin bir puan etkisi yoktur.

19. Ilk atamada mudur yardımcılarına tercih ettigi okul türleri için ek puan yoktur. Birden fazla müdür yardımcısı kadrosu olan yerlerde mudur yard branş önceligı vardır. Muďur tercihlerinde +5 puan ilavesi vardır.

20. Birden fazla mudur yardimcisı kadrosu olan ilkokullarda bir sınıfcı puani ne olursa olsun önceliklidir. Diger kadro puan üstünlügüne gore yerleştirilir.
Eğer kadronun biri diğer bransla dolu iken bir bir ihtiyaç sınıfcının önceligidir.

21. Mülakata başvurup üç katı aday içinde cağrilmadiniz ise sınav puaninız yanmaz.

22. Mülakata başvurup 3 katı aday içinde çağrildiniz ve gitmediniz sınav puanınız yanmaz.

23. Mülakatta gecerli not aldiniz ve tercih etmediniz sınav puanınız bir sonraki yıl kullanabiliesiniz. Bundan önceki yıllarda böyle uygulandı.

24. Tercih yapip yerlesemediniz. Sınav puaninizı bir sonraki yıl kullanabilirsiniz.

25. Tercih yapıp yerlestiniz ve gitmedi iseniz sınav puanınızı kullanmış olup bir daha kullanamazsınız.

26. Tercihlerinize yerleştiniz fakat gitmek istemezseniz istifa etmiş sayilip bir yıl beklersiniz. Ve kadronuz eski okulunuzda kalır. Gecmiste uygulanan durum

27.Görevlendirme Paunının eşit olması durumunda;
(3) Adayların puanlarının eşitliği halinde, sırasıyla yazılı sınav puanı, Ek-2'de yer alan forma göre sözlü sınav puanı, yöneticilikteki hizmet süresi, öğretmenlikteki hizmet puanı fazla olan adayın görevlendirmesi yapılır. Eşitliğin devamı hâlinde görevlendirilecek aday kura ile belirlenir.

28. Ilk defa yönetici görevlendirmede 20 okul tercihi yapılır.

29. Zorunlu hizmet kapsamında artırımlı puan aldığınız okulunuzu yasarsanız yine artırımlı puan almaya devam edersiniz.

30. Bilseme idareci olabilmeniz için bilsemde çalışıyor olma şartı olması lazım veya bilsem ögretmen mülakatıñı kazanıp henüz bilsemde görev yapmasanız da idareci olabilirsiniz

31. Zorunlu hizmet bölgesinde şuan itibariye görev yapıyorsanız ve zorunlu hizmetiniz bitmedi ise eşinizin zorunlu hizmeti bitse dahi siz halihazirda zorunlu hizmet bölgesinde olduğunuz için eş durumu nedeniyle "ertelendi" şeklinde degiştiremessiniz. Bu yüzden zorunlu hizmette çalışıyor olanların zorunlu hizmeti bitmemişse yöneticilikte zorunlu hizmey dışı yerleri yazamaz. Yönetmelik Madde 5

32. Özel egitim okullarini sınıf ögretmenleri, okuloncesi ogretmenleri ve ozel egitim okul/kademesinde dersi olmayan öğretmenler tercih edemez

33. Meslek lisesi meslek ögretmenleri tüm meslek liselerinde müdürlükte önceliklidir. Cplde buna dahildir

34. Bayan oncelikli bir okulu bayan tercih etmesi durumunda erkeklerin puani ne olursa olsun yerlesemez

35. Turkce ogretmeni liseyi tercih edemez

36. Ingilizce ogretmeni ilkokul ortaokul lise ogretmenevi ve halk egitimi tercih edebilir

37. EYKS Puanınızı bir kez kullanabilirsiniz. Bu yıl müdür yardımcılıgına atanip aynı puanla bir yıl sonra müdürlüğe müracat edemezsiniz.

38. Tercihine yerleşip iptal ettirmek isteyenle ilgili ilinizde uygulanan presedürü bilmeniz gerekecektir. Illerin uygulaması birbirinden farklılık gösterebilir. Iptal ettirenin eski kadrosunda mı kalacagı yeni kadrosuna gidip orda mı iptal edebilecegi ile ilgili resmi bir bilgi yoktur. Fakat genel olarak kararname cıkmadan iptal edilirse eski okulunda kalmıştır.

39. Il içi tayin yönetici gorevlendirmeye ve tercih etmeye engel degildir. Il dışı giden mülakat puanını kullanamaz.

40. Bayan öncelikli okullar; ögrencisinin tamamı kız olan veya kız yatıli pansiyonu olan okullardır. Bu okullarin müdür yardimcılarindan biri illaki bayan olmalıdır.

41. Karma öğrencili okullarda 3 ve daha fazla mudür yardımcı kadrosu olan okullarda bir müďür yardimcısı bayan olmak zorundadır. Mevcut bayan varsa bu okulların bayan önceligi yoktur. Tercih eden bayan olmazsa erkekler tarafindan puan üstünlüğüne göre atama yapılır.

42. Boş kontenjanlarda ABCD harfleri;
A branş ek puani müdürlük icin
B kendi okulu. Yeniden gorevlendirmede gecerli veya kurucu mudur için
C bayan önceligi. Ogrencisi tamami kiz  olan
D Son yerleştirme kurum ozelligine gore puani.

43. Yerlestirme puani sinav puanınin %80i ve mülakatın %20 sinden oluşmaktadır.

44. Mülakata hangi kadroda başvurdu iseniz o kadroda tercih yapacaksınız

45.ilkögretim matematik liseye yönetici olamaz.

46. Ilgilizde branşı ilkokul, ortaokul, lise, halk egitim, ogretmenevine yönetici olabilir.

47. Puan eşitligi durumunda
Once sınav puanina bakilacak ( cunku +5 alıp eşitlendiyse öncelik sınav puani yuksek olanın)
Daha sonra yöneticilik yapti ise yöneticilkteki gorev süresine, bu da esit ise ögretmenlikteki hizmet puanina bakacak

48.
Yöneticilik görevinin sona ereceği ve devam edeceği durumlar
MADDE 33 – (1) Yöneticilik görevi;
a) Görevlendirildikleri tarihe göre dört yıllık hizmet süresinin dolduğu tarihin içinde bulunduğu ders yılının, dört yıllık sürenin dolduğu tarihin ders yılının dışında olması halinde ise dört yıllık sürenin dolduğu tarihi takip eden ders yılının bittiği,
b) Aynı eğitim kurumunda aynı unvanla sekiz yıllık hizmet süresinin dolduğu tarihin içinde bulunduğu ders yılının, sekiz yıllık sürenin dolduğu tarihin ders yılının dışında olması halinde ise sekiz yıllık sürenin dolduğu tarihi takip eden ders yılının bittiği,
c) Eğitim müşaviri ve eğitim ataşesi olarak atananlar ile Bakanlıklararası Ortak Kültür Komisyonu kararıyla yurt dışında görevlendirilenler ve uluslararası kuruluşlarda görevlendirilenlerin bu atama veya görevlendirmenin yapıldığı,
ç) Yurt içinde veya yurt dışında başka bir göreve bir yıl veya daha fazla süreyle geçici veya sürekli olarak görevlendirilenlerin bu görevlendirmenin yapıldığı, bunlardan Bakanlığın merkez ve taşra teşkilatı ile eğitim kurumları dışındaki kurumlarda bir yıldan az süreyle görevlendirilenlerin ise toplamda bir yılın dolduğu,
d) Bir yıl veya daha fazla süreyle aylıksız izin alanların aylıksız izinlerinin başladığı,
e) 4688 sayılı Kanunun 18 inci maddesine göre bir yıl veya daha fazla süreyle aylıksız izne ayrılanların aylıksız izinlerinin başladığı,
tarihten itibaren sona erer.

49. Eylül ayinda ilk defa yonetici olunursa ilk yillik iznini Ocak 2020 den itibaren kullanabilir. 10 yil hizmeti olanlar 20 gün, 10 yildan fazla olanlar 30 gün

50. Sınavla Müdür yardımcısı olunca bir yıl sonraki sınava girip başka okul için müdür yardımcılığı tercihi olmaz ve sistem zaten açılmaz. yönetmelikte bir üst kademe için tercihte bulunulur denilmektedir.

51. sınavla müdür yardımcısı olup tekrar sınava girilerek müdürlük tercihinde bulunulabilir

52. Sınavla Okul Müdürü olup bir yıl sonra tekrar sınava girilip başka okul için tercihte bulunulamaz. mebbis ekranı açmaz.

53. atanıp istifa ederseniz ilinizde uygulama ne yönde ise o uygulanır. göreve başlamadan önce gitmek istemediğiniğizi dilekçe ile belirtirseniz okulunuzda kalırsınız. ilişik kesip gittiğiniz yerde istifa ederseniz bulunduğunuz okulda norm yoksa ilçe içerisinde boş okula, ilçede de okul yoksa il genelinde boş okula yerleştirilirsiniz

53. Göreve başladıktan sonra her istifa kabul edilmeyebilir


EKYS ve Sözlü Sınavlea İlgili Sık Sorulan Soruların Cevapları İçin TIKLAYINIZ


Acda

Merhaba saygıdeğer admin öncelikle teşekkür ederim şimdiden 30.maddede yazdığıniza itafen bir soru sormak istiyorum.bilseme atanmaya hak kazandım ama tercih yapmadım şimdi idarecilik hakkım var mı yönetmeliklerde somut bilgiye ulaşamadım yardımcı olursanız çok sevinirim.


abdullahbozok

Alıntı yapılan: Acda - 14 Ağustos 2019, 19:08:21 Merhaba saygıdeğer admin öncelikle teşekkür ederim şimdiden 30.maddede yazdığıniza itafen bir soru sormak istiyorum.bilseme atanmaya hak kazandım ama tercih yapmadım şimdi idarecilik hakkım var mı yönetmeliklerde somut bilgiye ulaşamadım yardımcı olursanız çok sevinirim.


Idareci olma hakkiniz var hocam.
Bilsem yöneticilikleri ile ilgili yonetmelik zaten yok. Yonetici atama yonetmeligi madde 5 e gore ogretmen olarak atababilme sartina istinaden yonetici tercihinde bulunabilirsiniz

İmzamız Karakterimizdir...
www.webdeogren.com
www.webdeogren.com/forum

johony

26.maddenin geçerliliği nedir? İptal etmiyorlar. Bu durumda gitmesek yaptırımı nedir? Memler de bilgi vermiyor


abdullahbozok

Alıntı yapılan: johony - 23 Ekim 2019, 02:11:19 26.maddenin geçerliliği nedir? İptal etmiyorlar. Bu durumda gitmesek yaptırımı nedir? Memler de bilgi vermiyor

hocam 26. maddede geçmişte bazı illerde uygulanan durumdan bahsettim. bu yıl da bazı iller tercih sonrası gitmeme durumunu dilekçe ile kabul ederken bazı iller gitmek istemediklerine ait dilekçeye red cevabı verdi. Yani bu durum yönetmelikte resmiyete kavuşturulmamış. farklı uygulamalar doğurabiliyor

İmzamız Karakterimizdir...
www.webdeogren.com
www.webdeogren.com/forum

johony

Bir ay oldu ben hâlâ başlangıç yapmadım. Yaptırımı nedir gitmesem.


abdullahbozok

Alıntı yapılan: johony - 24 Ekim 2019, 22:45:51 Bir ay oldu ben hâlâ başlangıç yapmadım. Yaptırımı nedir gitmesem.
Alıntı yapılan: johony - 24 Ekim 2019, 22:45:51 Bir ay oldu ben hâlâ başlangıç yapmadım. Yaptırımı nedir gitmesem.

hocam siz mi başlamadınız, kararnameniz mi gelmedi. yaptırımı resen ilişik keseerler ama sizi unuttular mı acaba. kararnameniz okula gelip size tebliğ edildi ise ve ilişik kesmiyorsanız yanlış yapıyorsunuz. vali kararnamesi sonuçta

İmzamız Karakterimizdir...
www.webdeogren.com
www.webdeogren.com/forum

baran

Ekim 2019da Müdür yardımcısı olarak atandım . Aynı puanımı Seneye müdürlükte kullanabilir miyim diye sorduğumda cevap evet oldu . Cimere sordum ile yönlendirdi il evet diye cevapladı . 


abdullahbozok

Alıntı yapılan: baran - 09 Kasım 2019, 00:43:22 Ekim 2019da Müdür yardımcısı olarak atandım . Aynı puanımı Seneye müdürlükte kullanabilir miyim diye sorduğumda cevap evet oldu . Cimere sordum ile yönlendirdi il evet diye cevapladı . 

helal olsun o zaman siz başvurun müdürlüğüne. evet yazısını saklayın yalnız

İmzamız Karakterimizdir...
www.webdeogren.com
www.webdeogren.com/forum

YUSUFU

Boş kadroya vekaleten görevlendirilen müdür yardımcısı müdür ekdersi mi alır yoksa müdür yardımcısı ek dersimi.
ayrıca yıllık izne ayrılan müdürün yerine bakan md. yardımcısı kaç saat ekders alır haftalık?


Admin

Alıntı yapılan: YUSUFU - 28 Kasım 2019, 12:45:01 Boş kadroya vekaleten görevlendirilen müdür yardımcısı müdür ekdersi mi alır yoksa müdür yardımcısı ek dersimi.
ayrıca yıllık izne ayrılan müdürün yerine bakan md. yardımcısı kaç saat ekders alır haftalık?


Geçici Görevlendirilen Yöneticilere Ne Kadar Ekders Ücreti Ödenir?

http://www.webdeogren.com/forum/index.php?topic=423


Oguzhan_keskin

Merhabalar hocam benim bir sorum olacak benim 2020 ekim 12 de 2 senem dolacak öğretmenlikte ben mart 2020 de müdür yard sınavına girip iyi puan alsam ama bu sene tercih yapamıyorum 2 sene dolmadığı için  o puanı seneye kullanabilirmiyim?


abdullahbozok

Alıntı yapılan: Oguzhan_keskin - 07 Aralık 2019, 12:44:35 Merhabalar hocam benim bir sorum olacak benim 2020 ekim 12 de 2 senem dolacak öğretmenlikte ben mart 2020 de müdür yard sınavına girip iyi puan alsam ama bu sene tercih yapamıyorum 2 sene dolmadığı için  o puanı seneye kullanabilirmiyim?

Hocam eger kılavuza aksi bir hukum koymazlarsa kullanırsıniz. Lakin eger sinava yıl sarti tutmadan girip ilerde başvuracaginiz zaman mebbis sayfasinda şoyle bir beyan korlarsa ki genelde olur. Beyan şu. 30.01.2020 yani sınav başvuru son günu yönetici olma şartlarini tasıyorum derse mebbisten başvurunuz kabul edilmez

İmzamız Karakterimizdir...
www.webdeogren.com
www.webdeogren.com/forum

Oguzhan_keskin

Hocam yapılan son sınava göre başvuru şartlarına bakmaz mı?


abdullahbozok

Alıntı yapılan: Oguzhan_keskin - 07 Aralık 2019, 18:05:32 Hocam yapılan son sınava göre başvuru şartlarına bakmaz mı?

Tabiki yapılan sınava gore basvuru sartlarina bakacaklardir. Yuzde 2 ihtimal de bakilmayabilir. Kilavuzda iki yıllik sart diyecek zaten

İmzamız Karakterimizdir...
www.webdeogren.com
www.webdeogren.com/forum


YASAL UYARI

Sitemizde yayınlanan içeriklerin büyük bir kısmı sitemize ait yada içerik sahiplerinin izinleri alınmış veya kaynak gösterilerek yayınlan içeriklerdir. Telif Hakları Yasasına uymadığını düşündüğünüz içerikleri bildirmeniz halinde incelenip 7 gün içinde silinecektir. Sitemizin içeriklerinin de izinsiz veya kaynak gösterilmeden yayınlanması yasaktır.

2012 @ Tüm Hakları Saklıdır.