Reklam Alanı - 1

Excel'den EBA Harici Ders Atama (Ortaokul - İlkokul - Okul Öncesi)

Başlatan 3rkan, 30 Ekim 2020, 00:04:41

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

3rkan

30 Ekim 2020, 00:04:41 Son düzenlenme: 19 Kasım 2020, 15:00:11 3rkan Sebep: Ortaokul Güncellemesi
İlkokul ve okul öncesi düzeyinde Excel üzerinden harici ders atama işlemini bu dosya ile kolaylıkla yapabilirsiniz.

Güncelleme (01.11.2020): Yeni güncelleme ile beraber excel dosyası ortaokul düzeyinde de kullanılabilir hale gelmiştir.

Windows 7 işletim sisteminde IE tarayıcısında EBA açılmayabilir o yüzden sisteminizi yükseltmenizi tavsiye ederim.

Not: Ders tarihini EBA üzerinden en fazla 1 hafta sonra olacak şekilde seçebiliyorken bu dosya ile daha ileri tarihli dersleri tanımlayabilirsiniz.

Önemli : ** Zoom linkinizi dersi aktarmadan önce kontrol edin. Excel üzerinde ders linkini sürükleyerek kopyalama işlemi yaparsanız link sonunda ki sayılar otomatik artar, link bozulduğu için zoom öğrencilerden şifre ister. **

Excel Dosyası Ver. 2.0 (Ortaokul) : https://bit.ly/2TJEHVV

Excel Dosyası Ver. 2.0 (İlkokul) :  https://bit.ly/326WZor



3rkan

01.11.2020 tarihli EBA güncellemesi ile beraber excel dosyası Ortaokul düzeyinde de kullanılabilir hale gelmiştir.


Ahmet Buğdaylı

21.11.2020 tarihi itibariyle program işe yaramıyor umarım çözülür.


yavuzburak

hocam emeğinize sağlık lise için de hazırlama imkanınız var mı.eğer hazırlarsanız çok makbule geçer.şimdiden iyi çalışmalar.


3rkan

Alıntı yapılan: yavuzburak - 22 Kasım 2020, 01:07:52 hocam emeğinize sağlık lise için de hazırlama imkanınız var mı.eğer hazırlarsanız çok makbule geçer.şimdiden iyi çalışmalar.

Merhaba hocam, linke tıklayarak ulaşabilirsiniz. Ayrıca şu sıralar eba da çalışma var. Çalışma bittikten sonra denerseniz iyi olur.

http://www.webdeogren.com/forum/excel-ders-programini-eba-canli-derse-aktarma-lise-t1403.0.html


Must@f@

Emeğinize teşekkür ederim. Ancak bir durum var. Ben Windows 10 kullanıyorum. Yazdığınız makro internet explorer ile EBA'yı açıp harici canlı ders kısımına geldiğinde TARİH, DERS, SINIF ve ŞUBE bilgilerini çekemiyor. Zira bendeki internet explorer harici canlı ders kısmındaki bu bilgileri göstermiyor. İnternet explorer 11 kullanıyorum. Windows güncel, lisanslı kullanıcıyım zaten. İnternet explorer değil de başka bir web tarayıcı ile makroyu yeniden yazabilir misiniz? (Mesela Microsoft Edge) (haddimi aşmamışımdır inşallah). İlgimize teşekkür ederim.


3rkan

Alıntı yapılan: Must@f@ - 22 Kasım 2020, 17:56:11 Emeğinize teşekkür ederim. Ancak bir durum var. Ben Windows 10 kullanıyorum. Yazdığınız makro internet explorer ile EBA'yı açıp harici canlı ders kısımına geldiğinde TARİH, DERS, SINIF ve ŞUBE bilgilerini çekemiyor. Zira bendeki internet explorer harici canlı ders kısmındaki bu bilgileri göstermiyor. İnternet explorer 11 kullanıyorum. Windows güncel, lisanslı kullanıcıyım zaten. İnternet explorer değil de başka bir web tarayıcı ile makroyu yeniden yazabilir misiniz? (Mesela Microsoft Edge) (haddimi aşmamışımdır inşallah). İlgimize teşekkür ederim.

Estağfurullah hocam ne demek. Yaşadığınız sorunu ben dahil birçok öğretmen arkadaşımız yaşıyor. Sistemin düzelmesini bekliyorum. Düzelmezse dediğiniz gibi başka tarayıcılar için çalışma yapabilirim. Uzun süreceğini belki de yapamayacağımı bilmenizi isterim :)


mustafatli

:(( Bende bundan korkuyordum. internet explorer güncellemiyor. keşke işiniz zor olmasaydı da chrome a geçiş yabilseydik.


Abdullah Er

win 7 ve win 10 da explorerde excelden harici canlı ders aktarımı yapılamıyor.Arkadaşlar çok emek sarfetmiş.Bence de chroom kullanılabilirse daha iyi olabilir.


Must@f@

Alıntı yapılan: 3rkan - 22 Kasım 2020, 18:42:49 Estağfurullah hocam ne demek. Yaşadığınız sorunu ben dahil birçok öğretmen arkadaşımız yaşıyor. Sistemin düzelmesini bekliyorum. Düzelmezse dediğiniz gibi başka tarayıcılar için çalışma yapabilirim. Uzun süreceğini belki de yapamayacağımı bilmenizi isterim :)

Tüüüh, inşallah yapacak zamanı bulabilirsiniz. Uzun sürsün beklerim, sorun yok...



Benzer Başlıklar (5)

YASAL UYARI

Sitemizde yayınlanan içeriklerin büyük bir kısmı sitemize ait yada içerik sahiplerinin izinleri alınmış veya kaynak gösterilerek yayınlan içeriklerdir. Telif Hakları Yasasına uymadığını düşündüğünüz içerikleri bildirmeniz halinde incelenip 7 gün içinde silinecektir. Sitemizin içeriklerinin de izinsiz veya kaynak gösterilmeden yayınlanması yasaktır.

2012 @ Tüm Hakları Saklıdır.