Reklam Alanı - 1

Liselerde Sorumluluk Sınavları 22-30 Haziran'da Yapılacak

Başlatan Volkan60, 06 Haziran 2020, 15:28:11

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Volkan60

Lise öğrencileri ile hazırlık sınıfında öğrenim gören öğrenciler için sorumluluk sınavları, 22-30 Haziran arasında gerçekleştirilecek. Öğrenciler, sınavlarda, 2019-2020 eğitim ve öğretim yılının derslerinden birinci döneme ait konu ve kazanımlardan sorumlu olacak.



2019-2020 eğitim ve öğretim yılında sorumlu geçilen derslerini kapsayacak şekilde yapılacak sorumluluk sınavlarına 9, 10, 11 ve 12'inci sınıf öğrencileri ile hazırlık sınıfında öğrenim gören öğrenciler katılabilecek.
Ortaöğretim Genel Müdürlüğü tarafından illere gönderilen yazıya göre, tüm derslerden başarılı olan öğrenciler ile başarısız dersleri bulunanlardan yıl sonu başarı puanı en az 50 olan öğrenciler sınıfını doğrudan sınıf geçecek.
Alt sınıflar da dahil, başarısız ders sayısı toplamına bakılmaksızın doğrudan sınıfını geçemeyen öğrenciler ise baraj, ders ayrımı yapılmaksızın sorumlu olarak bir üst sınıfa geçecek.
Sınavlar, öğrenci ve velilere duyurulup okul yönetimlerince gerekli tedbirler alınarak 22-30 Haziran'da gerçekleştirilecek.
Öğrenciler, sınavlarda, 2019-2020 eğitim ve öğretim yılının derslerinden birinci döneme ait konu ve kazanımlardan sorumlu olacak.

MEB


ahy

Bu haber yanlış olabilir.



seneseser

idareciler sorumluluk sınavı yapabilir mi öğretmenler semineri başka yerde alacaklar o branşın hocası yok sınavı müdür yardımcısı yapabilir mi


ipek2203

Sınav Komisyonları

Madde 10- Değişik 16.03.2001 tarih ve 35 sayılı Karar ; 2523 T.D.)Sınav komisyonları, okul müdürünün başkanlığında toplanan zümre öğretmenler kurulunca belirlenen en az ikişer üyeden oluşturulur.

Sınav komisyonlarının  oluşturulması için okullarda yeterli sayıda öğretmen bulunmaması durumunda eğitim bölgesindeki diğer okul öğretmenlerinden de yararlanılır. Bu düzenleme, sınavlardan önce toplanan Eğitim Bölgesi Müdürler Kurulunca yapılır· Ancak, yeterli sayıda ders öğretmeninin bulunmaması durumunda, branşlar dikkate alınarak diğer öğretmenlerden de görevlendirme yapılır

Naklen gelen öğrencilerin, sorumlu oldukları derslerden, sınav komisyonlarının oluşturulamaması durumunda söz konusu öğrencilerin sınavları, gerekli tedbirler Millî Eğitim Müdürlüğünce alınarak, başka okullarda yapılabilir.

Müdür, sınav komisyonlarının başkanıdır ve imkânlar ölçüsünde sınav komisyonları İle sınav salonlarında bulunur


Net

Sınıf atlatma işlemlerinin yapılmaması durumunda bu seneki 9,10,11 ve 12. sınıfların güncel sorumlu dersleri nasıl belirlenecek?


Admin

Alıntı yapılan: Net - 08 Haziran 2020, 20:33:08 Sınıf atlatma işlemlerinin yapılmaması durumunda bu seneki 9,10,11 ve 12. sınıfların güncel sorumlu dersleri nasıl belirlenecek?

E-Okulda sorumlu dersler çıkar Hocam.


Net

Alıntı yapılan: Admin - 08 Haziran 2020, 21:07:28 E-Okulda sorumlu dersler çıkar Hocam.
Sorumlu derslerde geçmiş yılın sorumlulukları var, bu yılın sorumlulukları için sınıf atlatmalardan sonra oluşur şuanki 9.sınıfların sorumlulukları görünmüyor mesela


Admin

Alıntı yapılan: Net - 08 Haziran 2020, 21:35:47 Sorumlu derslerde geçmiş yılın sorumlulukları var, bu yılın sorumlulukları için sınıf atlatmalardan sonra oluşur şuanki 9.sınıfların sorumlulukları görünmüyor mesela

E-okulda bir düzenleme yapılacaktır.



YASAL UYARI

Sitemizde yayınlanan içeriklerin büyük bir kısmı sitemize ait yada içerik sahiplerinin izinleri alınmış veya kaynak gösterilerek yayınlan içeriklerdir. Telif Hakları Yasasına uymadığını düşündüğünüz içerikleri bildirmeniz halinde incelenip 7 gün içinde silinecektir. Sitemizin içeriklerinin de izinsiz veya kaynak gösterilmeden yayınlanması yasaktır.

2012 @ Tüm Hakları Saklıdır.