Reklam Alanı - 1

Okul Kantininde Satılacak ve Satılamayacak Gıdalar

Başlatan Admin, 27 Ağustos 2019, 14:33:54

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Admin

Milli Eğitim Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı ile Tarım ve Orman Bakanlığı arasında yapılan işbirliği çerçevesinde standartları daha önceden belirlenen "Okul Gıdası" logosu uygulamasına 16 Eylül 2019 tarihinde başlanacak.

Milli Eğitim Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı ile Tarım ve Orman Bakanlığı arasında yapılan işbirliği çerçevesinde standartları daha önceden belirlenen "Okul Gıdası" logosu uygulamasına 16 Eylül 2019 tarihinde başlanacak. MEB'e bağlı tüm resmi ve özel okulların kafeterya, kantin, büfe çay ocağı gibi bölümlerinde satışa sunulacak hazır ambalajlı gıdalar için "Okul Gıdası" logosu şartı getiriliyor.

"MEB'den "Okul Gıdası" Logosu Duyurusu" başlıklı ve 20 Haziran 2019 tarihli haberimizde duyurduğumuz üzere okullardaki belirtilen yerlerde satılacak hazır ambalajlı gıdaların Türk Gıda Kodeksi'ne uygun olacağı açıklamıştı.
Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından verilecek olan işletme kayıt onay belgesi alan işletmecilerin Okul Sağlığı Bilim Kurulu'nun oluşturduğu kriterlere göre hazır ambalajlı bir gıdalarda başka bir başvuruya gerek kalmadan Okul Logosu'nu kullanabilecekleri kaydedildi. Diğer yandan, Bilim Kurulu tarafından okullarda yasaklanan gıda ve içecekler için söz konusu logonun kullanılamayacağı açıklanırken, "Gıda Logosu" bulunan gıdaların okullar haricinde satılamayacağı bildirildi.

Satılamayacak Gıda Maddeleri:

Enerji içecekleri, aromalı içecekler, aromalı doğal mineralli içecek, aromalı şurup, aromalı içecek tozu, aromalı su,  gazlı içecekler, kolalı içecekler, meyveli içecek, meyveli şurup, meyveli doğal mineralli içecek, meyveli içecek tozu, meyve nektarı, meyve suyu konsantresi, yapay soda, sporcu suları, sporcu içecekleri.
Kızartmalar
Cipsler, gevrek çerezler
Tüm çikolata türleri (ayrı satılan veya ürünlere eklenmiş, damla çikolata, sürülebilir çikolata ve çikolata kaplanmış olanlar dâhil), gofretler
Tüm şeker ve şekerleme türleri
Guarana, guarana özü eklenmiş kafein içeren ürünler
Kremalı, çikolata dolgulu, jöleli, kekler ve pastalar
Hamurlu, şerbetli tatlılar
Tatlandırıcı içeren yiyecek ve içecekler.

Satılabilecek Gıda Maddeleri:

Meyveler, çiğ tüketilebilen sebzeler, salatalar
Kuru meyveler (30 gr, kaplamasız ve şeker katkısız)
Kuruyemişler (30 gr, soslanmamış, tuzsuz ve kabuksuz)
İçme suyu
Süt (UHT/Pastörize)
Taze sıkılmış meyve ve sebze suyu. (250 ml'den az)
Yoğurt (100-150 gr paketli)
Ayran
Peynir (pastörize)
Günlük haşlanmış yumurta
Çeşnili ekmekler
Tam buğday ekmeği, tam buğday unlu ekmek, karışık tahıllı ekmek vb. ürünlerden yapılan yumurta veya peynir, turşu hariç taze domates, marul, havuç, biber vb. sebzelerden yapılan yağ eklenmemiş sandviçler.



http://www.bizimogretmenler.com



Benzer Başlıklar (5)

YASAL UYARI

Sitemizde yayınlanan içeriklerin büyük bir kısmı sitemize ait yada içerik sahiplerinin izinleri alınmış veya kaynak gösterilerek yayınlan içeriklerdir. Telif Hakları Yasasına uymadığını düşündüğünüz içerikleri bildirmeniz halinde incelenip 7 gün içinde silinecektir. Sitemizin içeriklerinin de izinsiz veya kaynak gösterilmeden yayınlanması yasaktır.

2012 @ Tüm Hakları Saklıdır.