Web'de Öğren - Birlikte En Doğruya

EĞİTİM VE BİLİŞİM FORUMU => İstek ve Öneriler => Konuyu başlatan: malatyalı - 24 Ekim 2019, 19:20:51

Başlık: Kadrolu Öğretmenlikten Sözleşmeli Öğretmenliğe Geçiş esnasında yapılacaklar
Gönderen: malatyalı - 24 Ekim 2019, 19:20:51
Değerli arkadaşlar

Kadrolu Öğretmenlikten Sözleşmeli Öğretmenliğe Geçiş esnasında
1 - Hitap
2 - Mebbis
sistemlerinde neler yapılmalı?

Kadrolu Öğretmenlikten Sözleşmeli Öğretmenliğe Geçişi yapan İl ya da İlçe müdürlüklerimiz var ise adım adım yapılacak işlemleri paylaşabilir mi?
Başlık: Kadrolu Öğretmenlikten Sözleşmeli Öğretmenliğe Geçiş esnasında yapılacaklar
Gönderen: Admin - 24 Ekim 2019, 19:27:34
İl Millî Eğitim Müdürlüklerine

657 sayılı  Devlet Memurları Kanununun 4 üncü maddesinin (B) fıkrası uyarınca sözleşmeli öğretmen olarak  görev yaparken, 652 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin  Ek 4 üncü maddesi kapsamında kadrolu öğretmenliğe atananların;
·        MEBBİS e-Personel Modülüne kadrolu öğretmenliğe fiilen başlama tarihinin,
·        Sosyal Güvenlik Kurumu HİTAP'a  memuriyete ilk başlama tarihinin ise göreve başladıkları tarihi takip eden aybaşı esas alınarak
girilmesi gerekmektedir.
       Örneğin:
a)      21/10/2019 tarihinde kadrolu öğretmenliğe başlayan öğretmenin MEBBİS'te kadrolu göreve başlama tarihi 21/10/2019, SGK HİTAP'a  ise memuriyete ilk başlama tarihinin  15/11/2019 olarak,
b)      19/11/2019 tarihinde kadrolu öğretmenliğe başlayan öğretmenin MEBBİS'te kadrolu göreve başlama tarihi 19/11/2019 , SGK HİTAP'a ise memuriyete ilk başlama tarihinin  15/12/2019 olarak,
girişi yapılacaktır.
      Bu konuda Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığının e-postası aşağıda  gönderilmiş olup, yapılan açıklamalar doğrultusunda işlemlerin gerçekleştirilmesi gerekmektedir.

Personel Genel Müdürlüğü
NOT: Bu konuda ilçe millî eğitim müdürlüklerinin de bilgilendirilmesi.