Okul Bahçesindeki File Az Kalsın Canına Mal Oluyordu

Okul Bahçesindeki File Az Kalsın Canına Mal Oluyordu
Yayınlama: 18.06.2025
275
A+
A-

Mersin’de bir ortaokul öğrencisi, okul bahçesinde asılı unutulan voleybol filesine takılarak düşüp ağır yaralandı; ailesi ihmalkârlık nedeniyle okul yönetimini suçladı

Mersin’in Erdemli ilçesinde, okulda yaşanan ihmalkâr bir durum genç bir öğrencinin sağlığını tehlikeye attı. Tömük Mahallesi’ndeki Sinan Suverir İmam Hatip Ortaokulu’nda 28 Mayıs günü, 13 yaşındaki 7. sınıf öğrencisi Taha Bayar, derse geç kalmamak için okul bahçesinde koşarken voleybol sahasında asılı unutulan fileye takıldı ve sert beton zemine çakıldı.

Olayın ardından okul yönetimi durumu ailesine bildirdi. Okula gelen baba, oğlunun önce Erdemli Devlet Hastanesi’ne götürüldüğünü, oradan da Mersin Şehir Hastanesi’ne sevk edildiğini öğrendi. Yapılan kontrollerde Taha Bayar’ın beyin zarında kılcal kanamalar, kafatasında travma ve beyin boşluğuna hava dolması gibi hayati risk taşıyan bulgulara rastlandı. Öğrenci, 5 günü yoğun bakımda olmak üzere toplam 13 gün boyunca tedavi altında tutuldu.

Taburcu edilen Taha Bayar’ın sağlık süreci ise evde devam ediyor. Doktorlar, beynine dolan havanın üç ay içinde vücut tarafından emilmesini bekliyor. Bu süreç boyunca öğrencinin düzenli kontrol altında tutulması gerekiyor.

Aile ise yaşanan kazanın ardından okul yönetiminin güvenlik kamerası kayıtlarını paylaşmadığını öne sürdü. Okul, olay anına ait görüntü bulunmadığını iddia ederken, aynı bahçeyi gören farklı bir kameranın kazayı saniye saniye kaydettiği ortaya çıktı. Aile, bu kayıtların da ihmalin açık göstergesi olduğunu savunuyor.

Kaynak: Kamudanhaber

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.