Reklam Alanı - 1

Çocuğunuzu Notlarına Göre Yargılamayın

Başlatan habibocak, 24 Haziran 2019, 11:35:18

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Admin

Cuma günü başlayacak yarı yıl tatili öncesinde çocuklar ve aileler karne heyecanı yaşıyor. Karne notunun başarı ya da başarısızlığın göstergesi olmadığını vurgulayan uzmanlar, 'Çocuğu yargılamayın' uyarısında bulundu

Eğitim sistemlerinde öğrenme sürecinin tek başına karne notları ile değerlendirilmesi, notun başarı ya da başarısızlık olarak algılanması hatasına yol açıyor. Karne notlarının, okul başarısının ya da başarısızlığın göstergesi olmadığını vurgulayan Çocuk ve Ergen Psikiyatristi Uzm. Dr. Fırat Hamidi, "Karnedeki kötü notlar çocuğun kendisini başarısız, değersiz, yetersiz hissetmesine neden olabilir" dedi.

Nasıl bir yol izlemeli? 

Öncelikl karne alan çocuğun kendisini nasıl hissettiğinin öğrenilmesi ve duygularını anlamaya çalışılması gerektiğini belirten Dr. Hamidi, ailelere şu önerilerde bulundu: "O da sizin gibi durumun farkındadır. İletişim kanallarını sürekli açık tutun. Beden diliniz ile onu anlamaya çalıştığınızı hissettirin. Düşük notların hangi alandan kaynaklandığı ile ilgili bir değerlendirme yapın. Beklentiler, çocuğun yeteneğine uygun ve ulaşılabilir olmalı. Zayıf notlar yüzünden çocuğunuzla iletişiminizi azaltmayın.

KIRIK KARNE VE SÖMESTRE İÇİN ÖNERİLER

SEV Amerikan Koleji'nden Uzman Psikolog Can Gezgör

- Sadece kırık notları değil iyi olan dersleri de konuşun 
- Sinirliyseniz birkaç saat sonra konuşun 
- Ödülü abartmayın pahalı hediyelere boğmayın 
- 'Bugün bilgisayar yasak demek' yerine 'haydi tiyatroya gidelim' deyin 
- Büyüdüğünüz mahalleye gidin aile büyüklerini ziyaret edin 
- Birlikte geleneksel bir yemek yapın ondan da videoya kaydetmesini isteyin

Yaşar Özay- POSTA



Benzer Başlıklar (1)

YASAL UYARI

Sitemizde yayınlanan içeriklerin büyük bir kısmı sitemize ait yada içerik sahiplerinin izinleri alınmış veya kaynak gösterilerek yayınlan içeriklerdir. Telif Hakları Yasasına uymadığını düşündüğünüz içerikleri bildirmeniz halinde incelenip 7 gün içinde silinecektir. Sitemizin içeriklerinin de izinsiz veya kaynak gösterilmeden yayınlanması yasaktır.

2012 @ Tüm Hakları Saklıdır.