Reklam Alanı - 1

Ortaöğretim Sene Sonu İş ve İşlemleri Soru ve Cevapları

Başlatan Admin, 10 Haziran 2020, 22:02:01

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Admin

Ortaöğretim Sene Sonu İş ve İşlemleri Sorularınıza bu başlıktan cevap vereceğiz.

Soru 1: Salgın nedeniyle 2019-2020 eğitim öğretim yılı bu şekilde tamamlanırken, staj yapma zorunluluğu olan öğrenciler nasıl bir yol izleyecek?

Cevap: Milli Eğitim Bakanlığından yapılan açıklamada, "Mesleki ve teknik ortaöğretim kurumlarının Anadolu teknik/Anadolu meslek programlarında öğrenim gören 12'inci sınıf öğrencilerinden 40 iş günü staj yapması gerektiği hâlde stajlarını yapamayanlar muaf sayılarak, yapılacak ilk sorumluluk sınavları döneminde staj bitirme sınavına alınacak"

Soru 2:  Sınıf Geçme hangi dönemi kapsıyor?

Cevap: 1-2019 2020 1.dönemi derslerinden sorumlu olunacak

Soru 3:  Zayıfı olmayan öğrenci durumu nedir?

Cevap: Zayıfı olmayan öğrenci direk geçecek(ortalama fark etmez)

Soru 4: Ortalama ile geçme şartları nelerdir?

Cevap; Ortalaması 50 ve 50 nin üzerinde olanlar zayıf dersi edebiyat değilse direk geçer. Başarılması Zorunlu Ders olan Eğer Türk Dili Edebiyat zayıfsa diğer zayıf dersler önemli değil sorumlu geçer ve yalnızca edebiyattan 22-30 Haziran arasında sorumluluk sınavına girer

Soru 4: Not ortalaması 50 nin altındaysa durum nedir?

Cevap : Not ortalaması 50 nin altındaysa sorumlu geçer ve zayıf olan bütün derslerden 22-30 Haziran arası sorumluluk sınavına girer.


Soru 5: Diploma Durumu nasıl olacak?

Cevap: 12 nci sınıf öğrencilerinden ilgi (a) Yönetmelik hükümlerine göre; mezun olanlara uzaktan eğitim derslerinin sona ereceği 19 Haziran 2020 tarihi esas alınarak, doğrudan veya yılsonu başarı puanına göre mezun duruma gelemeyenlere ise sorumlu oldukları derslerden yapılacak sorumluluk sınavlarında başarılı olmaları ve sorumluluklarının kaldırılmış olması kaydıyla diplomalarının düzenlenmesi,

Soru 6: Karne düzenlemesi yapılacak mı?

Cevap: 2019-2020 eğitim ve öğretim yılının birinci dönem puanı tüm öğrenciler için yılsonu başarı puanı olarak kabul edildiğinden 2019-2020 eğitim ve öğretim yılının ikinci dönemi için tekrar karne düzenlenmemesi,

Soru 7: Onur Belgesi Takdir Teşekkür ,Üstün Başarı belgeleri verilecek mi?

Cevap: Yönetmeliğin 159 ve 160 ıncı maddeleri hükümlerine göre teşekkür, takdir, onur ve üstün başarı belgelerinin düzenlenmesi, düzenlenen bu belgeler ile mezun olanlara verilecek diplomaların, Covid-19 salgını nedeniyle yığılmalara meydan vermemek için okul müdürlüklerince yapılacak planlama çerçevesinde öğrenci yoğunluğu dikkate alınarak 22/06/2020 tarihinden itibaren gün ya da haftalara yayılarak dağıtımının yapılması

Soru 8: Meslek Lisesi Anadolu Teknik Bölümlerinde Stajdan Muaf mı?

Cevap: Mesleki ve teknik ortaöğretim kurumlarının Anadolu teknik/Anadolu meslek programlarında öğrenim gören 12 nci sınıf öğrencilerinden 40 iş günü staj yapması gerektiği hâlde stajlarını yapamayanların muaf sayılarak yapılacak ilk sorumluluk sınavları döneminde staj bitirme sınavına alınması,

Soru 9: Açıköğretim Liselerinde İş ve İşlemler nasıl olacak?

Cevap ) Açıköğretim yüz yüze derslerinin 2. Döneme girilerek yüz yüze tamamlama belgesinin düzenlenip belge tarama bölümünden taranması 2. Donem notları SADECE MAOL ICIN girilecek daha sonra 12. Sınıf öğrencilerinin kredilerine bakacaksınız 132 olmuşsa yüz yüze bilgi girip yüz yüze tamamlama belgesi çıkarılıp imza mühür ve belge tarama ile sisteme eklenecek.


Soru 10:  9-10 ve 11. Sınıf öğrencilerinin TDE dersi sorumluluk sınavlarını öğrenci sayıları 30 u aşmıyorsa bu öğrencilerin sınavlarını birleştirerek aynı salonda yapabilir miyiz?

Cevap: 9-10-11. 58/c bendinde tek komisyon ile yapılabilir  için

Soru 11: Sorumluluk  Sınav komisyonu nasıl oluşturulur?

Cevap: 2 Ayırtmandan oluşur biri gözcü olarak sınavda bulunur 30 Kişiyi geçerse 2 Ayırtman artı 1 gözcü görevlendirilir


Mustafa akın

Sorumluluk sinavkarina maskesiz gelen ogrencilere okul mu maske verecek


Admin

Alıntı yapılan: Mustafa akın - 11 Haziran 2020, 01:44:04 Sorumluluk sinavkarina maskesiz gelen ogrencilere okul mu maske verecek

Okulda varsa verilir hocam. Yoksa ilçe MEM'den temin edilebilir.


Yılmaz Öztekin

10.Sorudaki cevap doğru değildir. Farklı seviyelerdeki dersler için (1 Öğrenci olsa bile) ayrı komisyonlar kurulması gerekir. Yani 9. 10. 11. 12. Sınıfların TÜRK DİLİ VE EDEBİYATI Sorumluluk Sınavları için dört farklı komisyon kurulması gerekir. MEB OKY 58/C Maddesi yanlış yorumlanıyor. Farklı sınıf seviyelerindeki sorumluluk sınavlarının komisyonları birleştirilemez. Bazı okul idareleri bilgisizlikten veya iyi niyetten yanlış uygulama yapıyor.


alclks

Sorumluluk sınavlarında 9,10,11 ve 12. Siniflarin öğrenci toplam sayısı 30'u aşmıyorsa illa birleştirmek mi gerek sınıfları...Bir ogretmen günde en fazla kaç saat sorumluluk sınav ücreti alabilir


Sinan0660

Alıntı yapılan: Yılmaz Öztekin - 11 Haziran 2020, 11:10:15 10.Sorudaki cevap doğru değildir. Farklı seviyelerdeki dersler için (1 Öğrenci olsa bile) ayrı komisyonlar kurulması gerekir. Yani 9. 10. 11. 12. Sınıfların TÜRK DİLİ VE EDEBİYATI Sorumluluk Sınavları için dört farklı komisyon kurulması gerekir. MEB OKY 58/C Maddesi yanlış yorumlanıyor. Farklı sınıf seviyelerindeki sorumluluk sınavlarının komisyonları birleştirilemez. Bazı okul idareleri bilgisizlikten veya iyi niyetten yanlış uygulama yapıyor.
Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliği 58/C maddesine göre 9-10-11-12 sınıflardaki az olan öğrenciler birtleştirilerek 2 ayırtman eşliğinde yapılır ayırtmandan biri gözcü olur.


Byhardrock

Ana sınıfı için gelişim raporuyla alakalı bir açıklama yok mu?


Admin

Alıntı yapılan: Byhardrock - 11 Haziran 2020, 18:33:10 Ana sınıfı için gelişim raporuyla alakalı bir açıklama yok mu?

Hocam doldurulacagına dair resmi bir yazı yok. Bakanlık ile görüştüm. Doldurulmayacak dediler


Celik_ugurr@hotmail.com

Sayın hocam  58/C ye göre  örneğin Tde 10.sinif dersi,Tde 11. sınıf dersi ve Tde 9.sinif dersi sinavlarini birleştirip tek komisyon ile yapabiliyoruz değil mi?


eksibir

Alıntı yapılan: Sinan0660 - 11 Haziran 2020, 13:28:23 Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliği 58/C maddesine göre 9-10-11-12 sınıflardaki az olan öğrenciler birtleştirilerek 2 ayırtman eşliğinde yapılır ayırtmandan biri gözcü olur.

"Farklı sınıflardaki aynı dersin öğrenci sayısının toplamda otuzu aşmaması hâlinde bu
öğrencilerin sınavları birleştirilerek tek komisyon marifetiyle de yapılabilir."
Aynı dersin diyor hocam. 10.sınıf matematik ile 9.sınıf matematik aynı derse dediğiniz doğru. Aynı ders mi peki?


tekniköğretmen

OOKY MADDE 58

b) Sınava girecek öğrenci sayısının otuzu aşması ve/veya birden fazla salonda sınav yapılması hâlinde her sınav salonu için ayrıca bir gözcü öğretmen daha görevlendirilir.

Ayrıca bir gözcü öğretmen daha görevlendirilir. Yani 2 komisyon bir gözcü yukarıdaki durum oluşursa 2 komisyon 2 gözcü.



Benzer Başlıklar (1)

2 Yanıtlar
1297 Gösterim

YASAL UYARI

Sitemizde yayınlanan içeriklerin büyük bir kısmı sitemize ait yada içerik sahiplerinin izinleri alınmış veya kaynak gösterilerek yayınlan içeriklerdir. Telif Hakları Yasasına uymadığını düşündüğünüz içerikleri bildirmeniz halinde incelenip 7 gün içinde silinecektir. Sitemizin içeriklerinin de izinsiz veya kaynak gösterilmeden yayınlanması yasaktır.

2012 @ Tüm Hakları Saklıdır.